Etiqueta ruta

“A més de crear un espai per a les Homilies d’Organyà a tots els municipis, treballem en la ruta de la llengua i en contes per a nens”

ENTREVISTA. Joan Estragués Vidal és president dels Amics de les Homilies d’Organyà, lloc on va néixer el 1932, és un independentista convençut, que milita i cotitza en dos partits polítics: ERC i Reagrupament. També va ser un dels fundadors d’Esquerra Catalana. Conjuntament amb Ramon Payàs, ha impulsat el monòlit commemoratiu de les Homilies, a la zona universitària. Ara treballen en la ruta de la llengua catalana i en l’agermanament de les diverses llengües romàniques.

Una volta per la serra del Montcogul

RUTA. Una nou itinerari que ens proposa Anna Pujol, aquest cop pel municipi de Sallent, que travessa els boscos de pi blanc, alzina i roure propis del Bages per visitar ermites mil·lenàries i paratges emblemàtics del terme, com els de Fusimanya i Roques Albes.


L’Anella Verda de Manresa en un clic

NATURA. Des del 2009 diversos manresans i manresanes han treballat des del projecte l’Anella Verda de Manresa per potenciar els rodals de la capital del Bages, poc coneguts malgrat el seu alt valor agrícola, paisatgístic i social.  El projecte de l’Anella Verda ha pres força i podem trobar tot tipus d’informació a la xarxa. Descobrim sense moure’ns de casa quines rutes fer per gaudir d’aquest espai.

Un paisatge bohemi: la font dels Burjons

RUTES. Una nova ruta per descobrir, aquesta vegada a prop del Monestir de San Benet, situat entre el municipi de Sant Fruitós i Navarcles. Un indret que data del segle X, envoltat per grans boscos.

Les Fonts de Navarcles

RUTA. Què millor per fer un diumenge a la tarda que seguir una de les rutes que us proposem? Aquesta vegada ens desplacem fins al poble de Navarcles per fer l’anomenada Ruta de les Fonts, que consisteix en trobar les 8 fonts senyalitzades al llarg de 6 quilòmetres de poble, així com de bosc.

Va de fades: La Font de les Tàpies

RUTA. Un nou capítol del llibre de rutes, aquesta vegada va de fades. Es tracta d’una circular per la comarca del Moianès, planera i molt agradable, que passa a la vora de l’antic camí ral que anava de Manresa a Vic i que s'utilitzava entre els segles XIII i XIX.

Seguint les tines de la vall del Flequer

RUTA. Obrim el nostre llibre de rutes per la comarca amb un paissatge vell que podem contemplar amb ritme pausat.  La ruta que recorre la vall del Flequer i ens acosta a les seves tines permet descobrir un petit racó del Bages que combina història i natura.

El vi del Bages, nou reclam turístic

GASTRONOMIA. La comarca va presentar al Saló del Turisme una innovadora proposta d’enoturisme
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.