Etiqueta reportatge

Manresa suma 25.424 vots al referèndum de l’1 d’octubre

REPORTATGE. A diferència d’altres municipis de la comarca, la ciutat no va patir cap intervenció ni càrrega policial i els col·legis es van mantenir actius i plens de gent des de les cinc de la matinada fins, en bona part, a l’hora de tancar les votacions. El suport al Sí va superar el 90% dels vots emesos.

El nou comissionat vol fer revifar un centre històric somort

REPORTATGE- Coincidint amb la remodelació dels càrrecs municipals i l’entrada d’ERC al govern, l’Ajuntament va nomenar Adam Majó  comissionat del Centre Històric de Manresa amb l’objectiu d’iniciar actuacions destinades a revitalitzar-lo. En les primeres setmanes de treball, l’exregidor de la CUP recapta informació de tots els àmbits amb la intenció d'engegar, tan aviat com sigui possible, actuacions al voltant de l’habitatge, l’activitat econòmica, la situació social i l’espai urbà.

Del dietari de Guillem Catà

REPORTATGE. Em dic Guillem Catà, sóc barceloní i mestre d’obres. Vaig néixer el carrer dels Banys Vells i sóc el fill gran de Berenguer Catà i Caterina del Mas. El meu pare també era mestre d’obres i va treballar en la construcció d’algunes cases senyorials del carrer Montcada, del carrer Ample i al claustre de la catedral de Barcelona.

L'experiència de viure en una casa singular

REPORTATGE. Manresa conserva joies conegudes del modernisme, especialment de l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa, com ara la casa Torrents (la Buresa), però també hi podem trobar casals històrics més amagats, grans magatzems reconvertits, masies integrades a la trama urbana o antigues torres d’estiueig. Alguna de les cases singulars on entrem en aquest reportatge pertany a una mateixa família des de fa segles. D’altres han estat adquirides pels seus propietaris actuals, que n’han fet una restauració o les han adaptat a la vida actual.

El compromís social i amb l’entorn engrana bona part de les cooperatives locals

REPORTATGE. Amb la reforma de la llei catalana de cooperatives, feta a l’estiu del 2015, la Generalitat pretén fomentar la creació de noves empreses en aquest règim i consolidar les existents. A la ciutat i a la comarca hi ha projectes de llarga trajectòria en aquest àmbit i n’han sorgit de nous com a alternativa als models obsolets i decadents del sistema capitalista clàssic i a l’hora d’accedir al món laboral.

 

Els parents manresans ens acosten a personatges il•lustres

REPORTATGE. En totes les famílies hi ha persones que han destacat en algun àmbit de la vida. Sovint d’una manera anònima, perquè la seva existència ha transcorregut en un marc discret, casolà i reservat. Altres vegades, una dedicació professional pública i amb èxit ha convertit determinades persones en personatges coneguts i populars.  

A Manresa es parlen prop d’un centenar de llengües

REPORTATGE. El gran increment de població estrangera que s’ha produït a Catalunya durant la primera dècada del segle XXI ha canviat notablement el panorama lingüístic del país: actualment s’hi parlen prop de 300 llengües. A Manresa, l’estimació dels experts és que se n’hi parlen prop d’un centenar, fet que ens porta a analitzar com s’atén la diversitat lingüística a la ciutat i el paper del català com a llengua de cohesió social en aquest marc multilingüe.

Deu propostes culturals per aquest estiu

REPORTATGE-CULTURA. Hem demanat a diverses persones relacionades amb l'art i la cultura deu recomanacions d'activitats i visites per als mesos de juliol, agost i setembre.

Conviure amb la discapacitat intel·lectual

REPORTATGE. Diverses persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies expliquen en aquest reportatge com és el seu dia a dia i també, des d’un punt de vista humà, com s’afronta la vida quan apareix una dificultat d’aquest tipus. Com va ser el diagnòstic? Podran treballar? I quan els pares no hi siguin? Tots els protagonistes són usuaris d’Ampans, l’entitat que enguany celebra el 50è aniversari.

La model manresana de Leopoldo Pomés

REPORTATGE-CULTURA. En l'exposició fotogràfica que fins el 12 de juliol reuneix a La Pedrera una mostra àmplia del fotògraf de la GaucheDivine barcelonina destaca la imatge d'una jove model manresana, anònima per al gran públic.

Pàgina 1 de 6
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.