Etiqueta poal

El pont Llarg

PATRIMONI CIUTADÀ. Tot i el nom de pont, aquesta obra d’enginyeria és un aqüeducte que serveix per fer arribar aigua a una part important del regadiu de la Séquia al nord de la ciutat, a la zona del Poal. Està enganxat al camí de Joncadella i als accessos de la ronda de Manresa i de l'eix Transversal, en una zona agrària. Molts manresans el coneixen perquè des de fa uns anys s’hi organitza un pessebre vivent.

L’horta històrica del Poal

NATURA URBANA. Un poal és una galleda per pouar. No sé si al Poal n’hi ha gaires de pous, però si que hi ha molta aigua que circula superficialment i es transforma en enciams, tomàquets, cebes..., producte de proximitat i paisatge agrícola. És una zona regada per la sèquia, pels canals del Poal, de la Talaia i dels Dipòsits Nous.

Mel i horta cada dia, sota les voltes del Puigmercadal

DEL TROS A LA SENALLA. Seguim recorrent l’horta històrica de Manresa i, aquest cop, tornem al barri del Poal, però aquesta vegada ens desplacem cap a la zona de darrere el Gimnàstic, anomenada la Font de la Serra. Aquí hi té els horts el Joan Sala, conegut pels manresans com el Saleta.

L’hort dels manresans

NATURA URBANA. El Poal i Viladordis són l’horta històrica i actual de Manresa. Aquesta s’estén fins a les portes de la ciutat. Unes 600 hectàrees regades pel canal de la Sèquia. Són espais agraris periurbans que han evitat el creixement residencial de la ciutat i, per la forma que tenen, són els seus "pulmons".

El Pessebre Vivent del Pont Llarg s'inicia avui amb la màxima il·lusió

NADAL. A les 7 de la tarda es donarà el tret de sortida al Pessebre Vivent del Pont Llarg, fill del que durant més de 30 anys s'ha fet a la Mion amb una vintena de persones. Enguany, però, s'ha optat per aglutinar més gent i obrir-lo a la ciutat, a més de donar a conèixer el Pont Llarg.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.