Etiqueta fila cultural

El boom del cinema amateur a Manresa

FILA CULTURAL. A partir dels anys 60, el Film Club i l'afició dels manresans per la creació cinematogràfica van col·locar la ciutat al mapa estatal, tant pels seus concursos com pels seus cineastes.

El músic Joaquim Pecanins es mereix un reconeixement manresà

FILA CULTURAL. Joaquim Pecanins va ser un folklorista, pedagog i compositor dedicat a la música popular i a la música culta, profundament religiós i català convençut. Caldria reivindicar el seu nom per a un carrer de Manresa per recordar la important tasca que va fer per la cultura musical de la ciutat.

El llop que volia ser pastor

FILA CULTURAL. Un any més hem demanat a un narrador central un relat inspirat en la diada de Sant Jordi. Enguany el text és d'Agustí Franch i la il·lustració de Daniel Hernández Massegú.

Un clam més viu i necessari que mai

El Clam Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya inicia la seva singladura enmig de grans crisis socials i humanitàries, cada cop més perllongades.

L’Amat-Piniella premia una novel·la sobre el maquis

FILA CULTURAL. El jurat del premi Amat-Piniella 2017 ha guardonat la novel·la "La sega", publicada per editorial Proa dins de la col·lecció "A tot vent". El seu autor, Martí Domínguez, és biòleg, doctor, professor a la Universitat de València i director de la revista "Mètode".

Esquirols, més enllà d’un adéu

FILA CULTURAL. Trenta-dos anys després d'haver-se dissolt, el grup osonenc va tornar a pujar a l'escenari per iniciativa del jove manresà David Garriga i d’El Galliner, amb el pretext de la cançó "L'any 2017".

La República Catalana a vista d'Innocentada

FILA CULTURAL. Amb motiu de la seixantena edició, la Innocentada ens proposa la reposició de Barroc Shop, una de les obres més reeixides del seu creador, Agustí Soler i Mas.

Jordi Fàbregas, un agitador musical incansable

FILA CULTURAL. Òmnium Bages li va concedir el Premi Bages de Cultura pel seu treball d'anys en pro de la música popular i tradicional del país, tant per la pròpia activitat artística com per la feina de divulgador i promotor.

25 anys sense Nèstor Almendros

FILA CULTURAL. A Calders, poble amb el qual va estar vinculat familiarment i on és enterrat, coneguts i amics encara recorden Néstor Almendros i en reivindiquen el llegat artístic, en espera de poder dedicar-li algun dia un espai amb tota la seva obra, estudis i records.

Tocats de Lletra, deu anys sumant complicitats

FILA CULTURAL. Aquest any, el festival literari Tocats de Lletra, coordinat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, va celebrar la desena edició el passat octubre. Va seguir l'eix temàtic de les "complicitats" i va proposar recitals poètics, xerrades, exposicions, activitats per a infants i espectacles diversos, que van omplir la ciutat de Manresa durant les primeres setmanes de tardor. 
Pàgina 1 de 2
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.