Etiqueta escodines

Urbanització de Santa Clara (1982)

CRÒNICA SOCIAL. La urbanització dels carrers Nou i Vell de Santa Clara es va produir amb l’intercanvi del juny de 1981 entre l’Ajuntament i els jesuïtes de la Cova de Sant Ignasi, arran de la permuta dels terrenys de la Sala Loiola, que es va rebatejar com a Sala Ciutat, pels terrenys ocupats pel camp de futbol del Santa Clara per part de l’Ajuntament als religiosos.

“És possible ser d’aquí i també d’allà?”

INSTANT / INSTANTÀNIES. La seva mà perfila a la pissarra l’alfabet àrab. Dibuixa amb deteniment el recorregut de cada lletra, com si resseguir aquest camí la fes tornar a casa. 

— En veu alta, recitem junts els sons de l’abecedari! 

Monestir de Santa Clara

PATRIMONI CIUTADÀ. En un extrem de les Escodines, a l'antic camí de Barcelona, trobem aquest monestir d’origen medieval al qual s’han afegit edificis als segles XVII i XX, el darrer obra d’Alexandre Soler i March en estil modernista. La restauració actual és de l’arquitecte Francesc Xavier Asarta. 

Fa 25 anys es va incendiar la presó a les Escodines

FA 25 ANYS AL POU. En el reportatge de Josep Tomàs, al número 38 de la revista (octubre de 1990), s’analitzava el mal estat del Dipòsit Municipal, pendent de trasllat a les instal•lacions de l’edifici de la Florinda –ja construïdes–, després que el dia 17 de maig s’hagués produït la mort de tres presos en un incendi al centre. 

Ciutat fortalesa (878)

HISTÒRIA MANRESANA. Francesc Comas anomena així a la Manresa medieval, i crec que és a partir del 877 que li podriem donar aquest títol. Guifré el Pilós va ocupar la Catalunya Central i va manar repoblar la ciutat. A partir d'aleshores, llur nom comença a aparèixer en molts documents. És l'entrada de Manresa a la història.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.