Etiqueta del tros al plat

Cal Fuster: mel artesanal i de Castelladral

DEL TROS AL PLAT.  Al terme municipal de Navàs, concretament a Castelladral, a l’última masia habitada de la vall, hi trobem cal Fuster. Aquí és on la Bibiana Bataller i l’Arnau Costa es van instal·lar fa uns dotze anys. 

Desenterrant la sardina

DEL TROS AL PLAT. El mes de març, començava un període d’abstinència poc recordat per la majoria de nosaltres, la Quaresma. Antigament, i en part encara ara, la tradició manava abstenir-se de carn i limitar-se al consum de peix en dies concrets de la setmana, normalment el divendres.

Cafès Gener: cafès i tes a Cardona

DEL TROS AL PLAT. Cafès Gener comença a mitjans dels anys cinquanta de la mà de Josep Gener, Bonany, un ramader de Cardona que encuriosit pel món del cafè, comença a formar-se en l’ofici de torrar-ne. Veient les possibilitats de mercat, decideix compaginar la ramaderia amb una petita botiga on feia la torrefacció.

La fruita de l’atzar

 DEL TROS AL PLAT. Els cítrics van ser introduïts a la península ibèrica pels àrabs el segle XI. Aquests no els volien pas pel suc o la carn, sinó per la propietats medicinals i la bellesa. De fet, és tot un plaer passejar per un jardí amb tarongers, i si a més aquests han florit, ens veurem immersos dins d’un perfum molt agradable.

Sant Tirs: Neules artesanes

DEL TROS AL PLAT. El projecte de les Neules Sant Tirs comença el juliol del 1985 de la mà del Miquel Romeu i la seva dona, l’Enriqueta Ferreres. La parella pujava cada Nadal al Pla de Sant Tirs, municipi de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell), a comprar les neules al petit obrador artesanal del poble. Quan es van assabentar que el propietari es volia jubilar van decidir agafar el relleu de l’obrador. Cap dels dos tenia experiència en aquest camp, però estaven enamorats del lloc i de l’ofici de neuler. 

El color de la tardor

DEL TROS AL PLAT. Si heu tingut temps d’agafar els camins i corriols que s’endinsen pels boscos caducifolis de la vora, segur que haureu apreciat l’autèntic espectacle de colors que ens ofereixen. Des dels tons més groguencs cap als vermells i marronosos, passant per taronges ben encesos. Són els colors de la tardor, i sembla que hi ha un fruit que els agafa tots. El codony.

Celler Can Serra dels Exibis: vi biodinàmic que recupera varietats locals

DEL TROS AL PLAT. La finca és al terme municipal de Navàs. La masia és dalt d'un turó; diuen que d’aquí podria venir el nom d’exibis, ja que és com si aquesta s’exhibís. El reconegut enòleg Joan Soler combina actualment la feina a les vinyes de Can Serra ambl’assessorament extern a diferents finques vinícoles de tota la geografia catalana, a més de ser des de fa poc president de la DO Pla de Bages

L’hort del Puig: senalles ecològiques i de proximitat

DEL TROS AL PLAT. A Castellbell i el Vilar, concretament al Vilar, trobem l’hort del Puig, una zona d’horta amb molts d’anys d’història i que no fa gaire va decidir recuperar el Nil Puig amb l’ajuda de la seva família. Va iniciar aquesta experiència després d’haver voltat molt de món i haver participat en més d’un projecte relacionat amb l’agricultura ecològica.

Les més grillades

DEL TROS AL PLAT. Qui hauria de dir que aquest tubercle cultivat a les serralades andines, vora els 4.000 m d’alçada, arribaria a ser un aliment tan familiar a les nostres cuines. El seu origen ens duu als pobles situats entre la frontera de Perú i Bolívia, que es veien incapaços de fer créixer blat de moro a tanta alçada i van trobar en la patatera la font d’alimentació bàsica per subsistir.

Fruites de secà i cereals a Sant Pere Sallavinera

DEL TROS AL PLAT. A l’Alta Anoia, concretament al nucli de la Llavinera, que forma part del terme municipal de Sant Pere Sallavinera hi trobem cal Torra. El Joan Prat i la Fàtima Brunet són les cares visibles de Fruits del Secà. El Joan és fill d’una família dedicada al cultiu de cereal i a la ramaderia porcina.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.