Etiqueta crÒnica social

Desmantellament de la caserna del Carme (1965)

CRÒNICA SOCIAL. Manresa, finals de gener de 1965. La caserna del Carme està de trasllat. Els soldats carreguen en camions les pertinences i objectes del quarter i posen fi a una estada de més de cent anys a l’antic convent del Carme. A la dreta de l’edifici es veu el portal inacabat de la nova església del Carme, beneïda el 1959.

Inauguració de les obres del passeig del Riu (1956)

CRÒNICA SOCIAL. El mes de maig de 1956, Manresa es va abocar solemnement a celebrar el quart centenari de la mort de Sant Ignasi. 

Construcció del Centre Hospitalari (1969)

CRÒNICA SOCIAL. Aquest és l’aspecte que presentaven les obres de construcció del Centre Hospitalari de Manresa cap a l’any 1969. El centre havia estat concebut com a espai especialitzat en traumatologia. 

Inauguració del monument als iniciadors de la Sèquia (1977)

CRÒNICA SOCIAL. El diumenge 20 de febrer de 1977, dins de la Festa de la Llum, es va inaugurar el monument de la Ben Plantada. 

Inauguració del col·legi Oms i de Prat (1968)

CRÒNICA SOCIAL. El centre va ser edificat en els terrenys on hi havia hagut el convent i noviciat dels frares Caputxins fins a la seva destrucció durant la Guerra Civil. 

Estrena de la pel·lícula ‘Helga’ al cinema Apolo (1969)

CRÒNICA SOCIAL. Aquest és l’aspecte que presentava al carrer del Bonsuccés el diumenge 2 de novembre de 1969 a les 16:30 h. Poques vegades a la ciutat s’havien vist tantes aglomeracions per anar al cinema. El motiu: l’estrena de la pel·lícula "Helga" al cinema Apolo. 

Primer cotxe de línia Santpedor-Manresa (1924)

CRÒNICA SOCIAL. Santpedor, 1924. Ramon Casanovas i Llussà (al centre, camisa blanca) davant del seu Ford T, el primer cotxe de motor de la línia Santpedor-Manresa. L’acompanyen el seu pare, Pere (dreta), i els nens i nenes de la família, juntament amb l’empleat que feia de xofer (al centre, jaqueta fosca). 

Consagracions amb motiu de la visita del nou bisbe Masnou (1956)

CRÒNICA SOCIAL. Els dies 4 i 5 de març de 1956, Manresa va rebre la visita del nou bisbe de Vic, Ramon Masnou i Boixeda (1907-2004). Havia estat nomenat tot just feia unes setmanes, però els manresans ja el coneixien d’abans.

Enric Villaplana guanya l’onzè campionat de Catalunya de Marxa

CRÒNICA SOCIAL. El 10 de gener de 1943 es va disputar a Manresa l’onzè campionat de Catalunya de marxa en ruta. La prova va consistir en un recorregut urbà de 30 quilòmetres i l’atleta manresà Enric Villaplana va ser el més ràpid a completar-lo.

Assemblea de Caixes d’Estalvis (1944)

CRÒNICA SOCIAL. El 4 d’octubre de 1944 Manresa va acollir amb tots els honors l’assemblea general de la Federación de Cajas de Ahorros Catalano-Balear. L’entitat, que aplegava una vintena de caixes d’estalvis, va celebrar la seva reunió anual a la sala de sessions de la Caixa d’Estalvis de Manresa.
Pàgina 1 de 4
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.