Etiqueta anella verda

Les lluites ecologistes tenen una llarga trajectòria a Manresa

TEMA DEL MES. Meandre, la delegació del Bages de la Institució Catalana d’Història Natural i la plataforma Montsalat són entitats que lluiten actualment –a Manresa i a la comarca– per protegir l’entorn no urbà. Però quaranta anys enrere grups com Patinet o, més endavant, el Col·lectiu Ecologista L’Alzina van ser punta de llança del moviment ecologista. I l’Escola Agrària, amb una clara vocació d’ecologisme, també va ensenyar l’ús i el potencial de les energies alternatives. 

Paisatges sonors

NATURA URBANA. La vista és el més desenvolupat dels cinc òrgans dels sentits que tenim el humans. Per això, quan parlem de la natura ens vénen a la memòria imatges tòpiques de paisatges, d’animals o plantes. Imatges massa sovint emmudides. Gairebé mai no pensem en els sons. La realitat, però, és molt més complexa. A aquestes imatges els faltarà la banda sonora, i, també, les olors, els gustos i el tacte (temperatures i humitats ambientals).

Trencadís

La paraula ‘mosaic’ pot fer referència a un paisatge ‘constituït per diverses comunitats que es reparteixen el terreny en forma de claps’, segons el Diccionari de l'IEC. Tanmateix, el paisatge del pla del Bages és més un trencadís, un mosaic fet de peces de rebuig irregulars.

El pont Foradat, racó d'interès geològic

INDRETS. El Geoparc de la Catalunya Central té elements geològics que són reconeguts i admirats arreu del món, no només pels experts, sinó també per milers de visitants. Els més destacats són Montserrat, Súria, Cardona, les coves del Toll de Moià i del Salnitre a Collbató i el massís de Sant Llorenç del Munt. Però també és ple de racons on la geologia es mostra, a una escala més petita, de manera espectacular i singular. És el cas del pont Foradat o de les Arnaules.

Taula rodona sobre polítiques mediambientals a Manresa: present i futur

Es va fer dimecres, 4 de març, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino,
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.