Cultura
25/02/2021
Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
El Josep Codina, amb criteris moderns per a varietats clàssiques (Cabernet, Merlot, Syrah o Picapoll) criteris d’agricultura ecològica i lleugeres connotacions d’agricultura biodinàmica–, produeix vins de molt alta qualitat dins del Bages. El més nou és el Thor negre 2019, vi jove i germà petit del Murallius.
21/02/2021
Judit Montón
Per a Buhos, la festa i els concerts van de la mà. La pandèmia els ha fet adaptar els plans, però la teràpia col·lectiva pretén pal·liar els efectes d’aquesta crisi, sobretot cultural.
12/02/2021
Jordi Estrada
Enguany s’escau el centenari del naixement dels pintors Josep Vila Closes i Ramon Salisi, dos dels exponents més destacats de la pintura manresana de postguerra.
12/02/2021
Marc Àvalos, sommelier de La Vineria
Carles Muray va aterrar fa uns tres anys a l’Oller del Mas per fer-se càrrec de la vinya i del celler, des d’un principi dedicat a investigar i obrir un nou camí cap als vins d’intervenció mínima, diferents dels convencionals.
05/02/2021
Maria Camp, Jordi Casas i Joan Morros
Propostes cinematogràfiques, artístiques i teatrals per gaudir amb mascareta.
03/02/2021
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
L’any 1497 trobem documentat el nom de Càndia Oller, una de les primeres pubilles de l’Oller del Mas. Avui, la generació 36 li ret homenatge batejant un vi experimental del celler amb el seu nom.
21/01/2021
Jordi Estrada
President de la DO Pla de Bages des de 2015, l’enòleg Joan Soler, conegut i reconegut arreu, ha estat guardonat el novembre passat amb el 38è premi Bages de Cultura, atorgat per Òmnium Bages-Moianès.
14/01/2021
Joan Morros, Laura Vidal i Marc Vilanova
Propostes cinematogràfiques, musicals i teatrals per gaudir i mantenir la cultura viva.
14/12/2020
Marta Cárdenas i Judit Montón
L’edició de la Innocentada de Manresa del 2021 estrena format, adaptat a les restriccions de la covid, però manté, més que mai, l’essència de 63 anys d’història.
11/12/2020
Maria Camp, Joan Morros i Marc Vilanova
Propostes d'art, música i teatre per animar la cultura en l'últim mes d'un any per oblidar.
04/12/2020
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
La novetat del celler. Un vi més jove, modern i accessible. El nom li ve per la situació de les vinyes, Aguilar de Segarra, la zona més a l’oest del Bages. És un vi molt interessant, ja que defineix molt bé tots els elements que intervenen en el producte final.
30/11/2020
Judit Montón i Blanca Soler
El que ara tots coneixem com a Llibreria i Papereria Rubiralta, situada al carrer del Born, 24, va obrir les portes l’any 1907 com a impremta. Com diu Joana Picas Rubiralta, mestressa de la llibreria, «qui abans tenia un ofici és com qui avui dia té una carrera».
24/11/2020
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Vi varietal, 100% Garnatxa. Nou vi del Celler Sanmartí, del qual s’han embotellat 3.800 ampolles.
13/11/2020
Maria Camp, Jordi Casas i Marc Vilanova
Propostes d'art, cinema i música que vàrem publicar a la revista de novembre. Algunes de les quals, degut a la situació sanitària, s'han cancel·lat.
01/11/2020
Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas
Vi nou de la família Roqueta, que, amb la seva vocació per expressar en els vins el seu paisatge, ha reconduït l’antiga criança i l’ha modernitzada amb la varietat autòctona comarcal Mandó.
17/10/2020
Maria Camp, Joan Morros i Laura Vidal
Recomanacions teatrals, artístiques i cinematogràfiques per cobrir la tardor.
13/10/2020
Aida Solà
La Sala Gran del Teatre Kursaal va acollir el passat dissabte l’espectacle "El Gallardo Español" amb en Peyu. És el quart espectacle que l’actor representa en solitari. Aquesta vegada, en Peyu s’ha decantat pel camí fácil: posa en escena un clàssic de la literatura castellana, "El gallardo español" de Miguel de Cervantes.
13/10/2020
Per participar només ens has de seguir a Instagram i fer m'agrada a la publicació dels espectacles dels quals vols aconseguir les entrades dobles. El dia 15 d'octubre farem el sorteig entre tots els participants.
09/10/2020
El festival literari arriba a la XIV edició, a l’entorn del lema "Ciutats", amb més participació de poetes i més incerteses pel que fa a l’afectació de la pandèmia en el desenvolupament dels actes programats.
30/09/2020
Aida Solà
Els Amics de les Arts van tornar el passat divendres a la Sala Gran del Kursaal en format acústic i de proximitat. Sota el títol “Els dies més dolços” van repassar cançons de tota la seva trajectòria professional.
10/09/2020
Jordi Casas, Joan Morros i Marc Vilanova
Comença un nou curs cultural i l'encetem amb recomanacions teatrals, cinematogràfiques i musicals.
09/09/2020
Jordi Estrada
De la mateixa manera que davant una adversitat no tothom reacciona igual, també enfront de la pandèmia els creadors han respost de formes diferents.
03/09/2020
Aida Solà
El passat cap de setmana, durant la Festa Major de Manresa, "El Pare de la Núvia" es va poder veure a la Sala Gran del Kursaal en diverses funcions.
06/08/2020
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834 de Santpedor
És el nou vi aparegut després del canvi de propietaris. Sauvignon blanc 100%, es verema en caixes de 15 kg per preservar els raïms.
20/07/2020
Amb el recent aterratge de Fibracat TV per a tot el territori català, el lideratge i el monopoli de Canal Taronja, com a canal d’informació local, continuarà intacte gràcies als objectius ben diferents de les dues empreses.
10/07/2020
Les propostes culturals de música, teatre i art per gaudir d'aquest estiu diferent.
29/06/2020
Josep Pelegrín, sommelier de l’Escola Joviat
Un cava a la DO Pla de Bages? La resposta és sí, però no dins la DO. Perquè, evidentment, ja forma part de la DO Cava. Aquesta regula l’elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional, el de la segona fermentació dins l’ampolla. I és que Artés és un dels municipis autoritzats per elaborar aquest producte.
11/06/2020
28/05/2020
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
Pàgina 1 de 22