Els periodistes conviden l'alcalde a passar comptes

POLÍTICA MUNICIPAL. La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i els mitjans de comunicació locals organitzen el dijous 26 de febrer, a les 8 del vespre, el primer acte públic conjunt per fer balanç del mandat de Valentí Junyent, amb el nom de "L'alcalde passa comptes".

«L'unionisme va contestar a l'ensurt independentista amb promeses de l'oro i el moro als escocesos que votessin 'no'"

D’AQUÍ I D’ALLÀ. Arnau Padró va ser a Escòcia en la recta final de la campanya del referèndum. El període més intens i emocionant. Les enquestes, que des de l'inici havien donat una àmplia majoria al 'no', van començar a estrènyer les diferències entre els dos bàndols.

El PSC també s’esquerda al Bages

REPORTATGE. A Manresa i al conjunt de la comarca, com passa a la resta de Catalunya, el procés sobiranista ha fet trontollar l’ideari del partit. El daltabaix electoral, la pèrdua de pes institucional i els plantejaments de l’actual direcció nacional han accentuat encara mes la divisió entre els partidaris d’un partit federalista vinculat a un projecte estatal i els que advoquen per un PSC amb idees pròpies que abraci el sentiment sobiranista creixent. 

La ciutat i l'espai obert, un tot

URBANISME. L'arquitecte Pere Vidal va exposar la importància de l'equilibri entre els espais urbans i els oberts per unificar el territori: "Cal eliminar les dualitats entre la ciutat i els seus espais oberts". Aquesta va ser la idea principal que va voler transmetre als assistents a l'acte La ciutat i l'espai obert: projectar un espai interrelacionat organitzat per Meandre a la Sala de la Plana de l'Om.

«L’índex d’afiliació empresarial és del 85% i tan sols del 15 en el cas dels treballadors»

ENTREVISTA. Lluís Vidal Sixto és, des del 2012, el secretari general de la Catalunya Central de CCOO, que abraça el Bages, el Berguedà i Osona, i des del 2004 havia estat secretari general del Bages i del Berguedà. A les tasques de coordinador general, com a llicenciat en Dret hi afegeix les del gabinet jurídic i organitza la formació dels delegats sindicals.

La crisi provoca danys col·laterals en el patrimoni industrial

REPORTATGE. Una de les principals evidències dels efectes de la crisi econòmica a Manresa, tot i que no se’n parli tant com del tancament de negocis locals o de l’augment de l’atur, és la deixadesa o el mal estat d’obres arquitectòniques amb valor històric. Si bé és una deixadesa que podia existir abans de la crisi, al llarg d’aquesta s’ha agreujat. 

Els joves polítics demanen pas

REPORTATGE. No s’allunyen dels discursos oficials dels seus partits. Tenen la lliçó apresa. Però alhora no s’estan de criticar algunes servituds de la política, que tanmateix veuen com a instrument útil i necessari per canviar les coses.

L'Ajuntament destinarà espais públics en desús a horts urbans

CRÒNICA DEL PLE. El Ple municipal del 20 de juny de 2013 va començar amb l’aprovació de l’ampliació del crèdit per sufragar el dèficit que comporta la concessió del transport urbà. Entre d’altres, també va aprovar la proposta de la CUP d’utilitzar espais públics en desús per a agricultura de proximitat; en canvi, va tombar la proposició de PxC de vetar la cessió d’espais públics a la comunitat musulmana.

Les presons invisibles: els CIEs

DOCUMENTAL-ANÀLISI. Cada vegada hi ha més organitzacions que es mobilitzen per aconseguir el tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers (CIEs), presons a l'ombra que priven de llibertat a les persones per no tenir els documents en regla. Us oferim un documental, en exclusiva, d'unes estudiants de Postgrau en Ciències Polítiques a la UAB que n'han fet el tema de la seva tesina. Els CIEs ofereixen unes condicions penoses als interns, presoners sense haver delinquit. Aquest cap de setmana s'ha celebrat unes jornades europees contra aquests centres.

El Ple de Manresa aprova un acord contra la crisi, sense unanimitat

CRÒNICA DEL PLE. El Ple de l'Ajuntament ha tractat alguns temes espinosos i cabdals. La llibertat dels presos polítics saharauís, els desnonaments a la ciutat i la crisi. Per altra banda, com és de costum, també hi hagut espai per a un tema més centrat en l'eix nacional. L'Ajuntament doncs, s'afegeix al moviment municipalista de la sobirania fiscal.
Pàgina 2 de 11
< AnteriorSegüent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.