El procés català, molt present en la distància

TEMA DEL MES. Una trentena de manresans i bagencs establerts fora de Catalunya expliquen a la revista com viuen i com veuen la situació catalana des de l’1 d’Octubre ençà i quin ressò té l’actualitat catalana en el seu entorn.

La revista El Pou de la gallina de febrer parla amb els manresans influents a la xarxa

TEMES DEL POU. Queda suspesa la presentació habitual a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, prevista pel dia 5 de febrer, perquè cap de les persones que intervenen en el reportatge hi poden assistir.

El Bàsquet Manresa es consolidava

FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de febrer de 1995, amb el títol de "25 anys de bàsquet d’elit", elaborat per Jesús Vilallonga, analitzava el moment del Bàsquet Manresa SAE, nascut de la fusió del Manresa Esportiu Bàsquet i Club Bàsquet Manresa, que regia el destí del TDK Manresa

La ciutat vivia d’esquena a la comarca

FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de gener de 1995, amb el títol de "Manresa vista des de la comarca", es proposava conèixer la visió que tenien els bagencs de la capital comarcal. 

Taula rodona sobre "La Manresa de fa cinquanta anys", al Casino

TEMES DEL POU. El passat 8 de gener es va fer la taula rodona, dins del cicle "Temes del Pou", sobre el tema "La Manresa de fa cinquanta anys", a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino.

Al Bages, hi havia més de 7.000 aturats

FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de desembre de 1994, elaborat per Joan Garriga, Annabel Sardans, Marta Serra i Mireia Vila, amb el títol de "La feina de buscar feina",  parlava del nombre d’aturats a la comarca, un total de 7.575, un 57% dels quals eren dones

Cuina manresana, entre la proximitat, la tradició i la capitalitat comercial

TEMA DEL MES. Si en altres parts del territori hi ha consolidats –i sobretot ben promocionats– plats típics elaborats amb productes molt determinats, a Manresa, les menges habituals i l’oferta gastronòmica beuen d’un receptari fixat per la figura d’Ignasi Domènech, a partir de l’observació de la cuina quotidiana, i de l’emplaçament geogràfic de la ciutat que, històricament, proporcionava un ampli i variat abastiment de productes.  

La crisi climàtica a Manresa

TEMA DEL MES. El canvi climàtic ja és una realitat innegable i és fruit de les accions humanes. La revolució industrial va ser l’inici d’un procés de transformació econòmica, social i tecnològica que va suposar un increment de les emissions de CO2. Ara, després de la Setmana pel Clima, que també ha tingut ressò a Manresa, el tema està candent. Fem un cop d’ull a l’estat de l'emergència climàtica a la nostra ciutat.

Proliferaven ofertes com ara les excursions ‘promocionals’

FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de novembre de 1994, elaborat per Míriam Tirado, amb el títol d’"Envellir no és una tragèdia", analitzava el ventall d’activitats que la ciutat oferia a les persones de més de seixanta anys. 

Taula rodona sobre ‘L’essència de la cuina manresana’, al Casino

TEMES DEL POU. El passat 6 de novembre es va fer la taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, sobre el tema “L’essència de la cuina manresana” a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino. 
Pàgina 2 de 23
< AnteriorSegüent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.