La Cabrerès 2013, nou èxit del món de la BTT

per Ferran Sardans, 27 de maig de 2013 a les 01:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CICLISME. El passat cap de setmana es va disputar La Cabrerès 2013, que va assolir un altre cop la impressionant xifra de 3.000 participants. No és una prova esportiva més, ja que s'ha convertit en el punt de trobada de milers d'afeccionats, especialistes i professionals del sector. S'ha posicionat com una de les proves de BTT més importants d'Europa, així com la més multitudinària de la Península Ibèrica.L’edició d'enguany ha tingut dues variants diferents. Per un costat, es podia fer la cursa de 62 quilòmetres amb un total de 1.7000 metres de desnivell, o també es podia realitzar la modalitat curta, de 40 quilòmetres amb 900 metres de desnivell.

Els ciclistes que participen a l’esdeveniment arriben des de diferents punts del territori. Es calcula que un 65% són procedents dels Països Catalans, un 25% de l’Estat espanyol i un 10% de territoris estrangers com França, Itàlia o Alemanya.

La Copa Catalana de Trial, la Kids Cup, el concurs de fotografia, les exhibicions de trial, el circuit lliure de BTT per a nens, els inflables i el globus aeroestàtic van complementar un cap de setmana ple d'al·licients per als amants del BTT, tant els que competeixen com els quals volen animar i recolzar-los.

Una prova amb història

La història de la CabrerèsBTT es comença a escriure el mes de juliol de l’any 1993, quan un grup de joves del petit poble de l’Esquirol varen prendre la iniciativa d’organitzar una pedalada popular en bicicleta de muntanya, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.

21 anys després d’aquella experiència, fruit de la inquietud juvenil i d’una decidida admiració per la natura, la CabrerèsBTT s’ha convertit en la prova de bicicleta tot terreny per antonomàsia al nostre país, i és considerada pels coneixedors d’aquest esport com una de les tres millors concentracions del continent europeu.

En només una dècada, la Plaça Nova de L’Esquirol ha vist com les ganes de fer poble del Grup d’Amics de la Bicicleta de Muntanya convertia el Collsacabra en l’epicentre del ciclisme de muntanya.

Deporvillage, botiga oficial

Deporvillage, una de les botigues online esportives amb major selecció de producte a Espanya, ha esponsoritzat de forma notable la prova i n’ha estat la botiga oficial. Aquest any Deporvillage ha volgut recolzar altres proves com la passada edició de la Portals, la quarta edició de la Volta a Montserrat en BTT i la Duatló d'Igualada.



Aquest cap de setmana s’ha bolcat amb La Cabrerès 2013. Ho ha fet al llarg d'aquest mes a les seves xarxes socials promocionant la prova, sortejant dues inscripcions dobles entre els seus amics de Facebook. Tal com van anunciar fa mesos, el dia 30 d'abril van realitzar el sorteig entre els qui havien explicat per què els agradaria participar-hi. Els afortunats van ser Quim García i Francesc Panisello.

El dissabte 25 (entre les 12.00h i 19.00h) i diumenge 26 (entre les 10.00h i 17.00h) Deporvillage va estar present a la zona esportiva a la Fira Comercial BTT, on hi havia les millors marques del sector.

Un entorn immillorable


La CabrerèsBTT és una prova genuïna i indissociable de l’entorn que li fa de marc.

Santa Maria de Corcó – L’Esquirol és un extens municipi situat a l’est de la comarca d’Osona. S’originà a partir del segle xv en el llarg camí de Vic a Olot. El nucli inicial va ser un hostal enclavat en un antic mas anomenat Parai, on hi havia un esquirol i s’anomenava l’Hostal de l’Esquirol. L’altre nom del terme, Santa Maria de Corcó, es va afegir el 1743, quan es va traslladar al poble la parròquia de Corcó.

L’Esquirol és la població que concentra més serveis, però el terme comprèn els nuclis de Cantonigròs, Sant Julià de Cabrera i Sant Martí Sescorts, aquest darrer situat ja pràcticament a la plana de Vic.



L’Esquirol és el camí natural o porta d’entrada al Collsacabra, tot i el creixement dels últims anys conserva racons de gran bellesa i a on es respira molta tranquil·litat.

El Collsacabra, anomenat també Cabrerès, és un territori d’uns 150 km2, aproximadament, a cavall entre les comarques de la Garrotxa, La Selva i Osona. Hi ha pobles de singular tipisme com Rupit i Tavertet, santuaris i ermites d’antiga història, espadats i abruptes cingleres que contrasten amb el paisatge dels altiplans d’espessa vegetació, de rierols que formen cascades i salts d’aigua, d’importants masies i cases pairals... És un país antic i poblat, ric de llegendes entre la bruixeria i la religió, entre la saviesa popular i la tradició, que la feréstega tipografia ha anat creant al llarg del temps.

Aquesta subcomarca situada al nordest d’Osona, entre les serralades Prelitoral i Transversal catalanes, té bàsicament una estructura d’altiplà amb cingles a migdia i a llevant, amb una mitjana d’altitud de 1100 metres i amb la màxima alçada a Cabrera, on ateny els 1307 metres.

Presentació d’alçada

El dimecres 10 d’abril es va fer la presentació de l’edició d’aquest any on hi van assistir, entre d’altres, el president de la Comissió de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, Lluís Soler; el president de l’Associació Esportiva Cabreres (AEC), Àlex Montanyà; el director i trainner de MRC International Training, Rufino Pozuelo i el campió del món de duatló d’alta muntanya, Francesc Freixer. En l’acte de presentació de la prova d’aquest any es va presentar el vídeo promocional de la Cabrerès BTT 2013 i també el mallot oficial.


Arxivat a:
Gent, ciclisme



Participació