Un desconegut Artés cau estrepitosament a casa (61-89)

per Alex Alegre, 28 d'abril de 2013 a les 18:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Els homes de Jordi Estany van jugar un dels pitjors partits de la temporada davant el JAC Sants, caient 61-89. En un partit vital en la lluita per l’ascens, els artesencs es van veure superats en tot moment, arribant a perdre per més de trenta punts.
El partit començava amb els visitants mostrant tot el seu potencial ofensiu, movent amb criteri la pilota i trobant situacions còmodes de tir. Els locals intentaven sense èxit canviar la dinàmica del partit, però no trobaven l’encert necessari. Al final dels deu primers minuts el marcador mostrava un elevat 20-27.

Els artesencs intentaven augmentar l’activitat defensiva per a frenar l’encert visitants, però els barcelonins es mostraven molt encertats en el llançament exterior. L’Artés no aconseguia tancar el rebot defensiu i en atac s’obsessionava en un llançament triple que se’ls negava (6/27). Això els portava a arribar al descans 35-49.

A la represa els visitants seguien controlant en tot moment el ritme del partit, mantenint l’encert (10/21 en triples) i asfixiant amb les seves variants defensives un Artés que es rendia: amb els jugadors fent la guerra pel seu compte i veient com les distàncies eren cada cop majors. Els artesencs jugaven els que probablement hagin sigut els seus pitjors deu minuts de la temporada pel que fa a l’atac, anotant tant sols onze punts, amb Vinyes (17 punts) i Garcia (14) com a únics referents. Els visitants es sentien cada cop més còmodes a la pista, liderats per un espectacular Cuenca, autor de 24 punts. Al final del període s’arribava amb un contundent 46-68.

L’Artés seguia rendit a la superioritat del seu rival en l’inici de l’últim quart, mentre Estany donava entrada als seus homes menys habituals. Els artesencs s’arribarien a veure per sota dels trenta punts durant uns minuts d’èxtasis visitant. La millor noticia pels artesencs era l’actitud d’una afició que no va deixar d’animar i donar suport al seu equip en tot el partit, independentment del resultat. Els locals van tirar d’orgull en els minuts finals per a reduir dins del possible la diferencia, arribant al final del matx: 61-89.

L’Artés haurà de millorar molt en els propers partits si vol estar a las fases d’ascens. Qualitat per ser-hi en té.