La sort arriba a Manresa

per Alex Alegre, 15 d'abril de 2013 a les 11:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la estrena del nou patrocinador que dona nom a l’equip, La Bruixa d’Or, el Nou Congost torna a gaudir d’una victòria del seu equip. Els homes de Jaume Ponsarnau superen a l’UCAM Murcia per 103-100 en un partit carregat de tensió i dramatisme que no es va decidir fins a la prorroga.
La Bruixa d’Or sortia adormit al partit, fet que aprofitava l’UCAM Murcia per a posar-se per davant 0-5 en menys d’un minut. El base Ragland feia dos faltes en aquest temps, però l’entrenador murcià decidia mantenir-lo a pista. Els manresans aconseguien apartar els seus fantasmes de la mà d’un inspirat DeVries, que anotava sis punts consecutius (triple i 2+1) i posava per davant als locals: 8-7. Aleshores començava un intercanvi de cistelles entre els dos equips: DeVries liderava als seus anotant 8 dels 10 primers punts de l’equip, mentre que Ragland n’anotava també vuit per a guiar els visitants. En l’equador del quart, els dos equips canviaven de directors de joc: Creus substituïa un Hernández superat en tot moment per Ragland, que al mateix temps deixava el seu lloc a Franch. L’encert dels dos equips es reduïa en els minuts finals: els murcians no encertaven des del triple (0/7), però es posaven en una zona 3-2 que col·lapsava l’atac manresà. Els manresans, però, portaven la iniciativa en el marcador, rubricant el seu avantatge amb un triple de Creus sobre la botzina que deixava el 23-17 en el marcador.
El segon quart començava amb La Bruixa d’Or llançada: Arco anotava cinc punts consecutius, que contrarestava ràpidament miso amb el primer triple del Murcia en el partit. I de cop, la bogeria: Yanev robava una pilota i assistia a Hanga que acabava el contraatac amb una esmaixada; la jugada següent Yanev tornava a robar una pilota, acabant ell mateix amb una esmaixada; i en l’atac posterior murcià, Hanga robava la tercera pilota consecutiva i es penjava de la cistella al contraatac. El Murcia es quedava sense resposta, i més després d’un altre triple d’Arco que posava el 37-22 després d’un parcial de 14-5.
El Murcia estava fora del partit, com demostrava Jasen fent una antiesportiva només sortir al camp: els manresans ho aprofitaven per posar la màxima diferencia en el marcador: 40-22 a poc més de cinc minuts pel final. Els murcians reaccionaven des de la línia de tirs lliures, aconseguint un parcial de 0-6 que frenava l’huracà manresà: 40-28. Asselin anotava sis punts seguits per intentar frenar la remuntada murciana, però els visitants responien amb dos triples de Berni i Barlow per a posar-se a deu: 44-34, tancant un parcial de 4-12. Els manresans aconseguien frenar la reacció murciana de la mà d’una inspiradíssim Arco (11 punts amb 3/3 en triples en el quart), que anotava cinc punts seguits per a tancar el quart 51-40.
Els visitants seguien disposats a buscar la remuntada després del descans, intentant retallar la distancia entre els múltiples errors dels dos equips. Barlow anotava dos triples consecutius, però DeVries responia amb un altre. Amb cinc minuts jugats i el marcador 56-48, el pivot visitant Lewis decidia esborrar-se del partit al rebre una tècnica després de cometre falta personal. Els manresans aprofitaven la situació de la millor forma possible: Aleksandrov anotava els quatre tirs lliures (dos de la falta i dos de la tècnica) i tot seguit DeVries anotava un triple, sumant set punts en aquesta jugada, per tornar a posar terra pel mig: 63-48. Lluny de tirar la tovallola, els murcians es tornaven a enganxar al partit després d’un triple de Ragland: 63-53. Els locals mantenien la distancia dels deu punts gracies a la bona direcció de Creus i al encert d’un DeVries que anotava el seu tercer triple en el quart per a posar un 68-55 que semblava trencar definitivament el partit. Però els murcians no estaven disposats a rendir-se, i de la mà d’un constant Tilie tornaven a baixar dels deu punts: 70-61. La defensa zonal murciana deixava sense idees als manresans, que seguien vivint de la punteria de DeVries, autor de quatre triples en el quart. Al final del període s’arribava amb els locals un altre cop deu amunt, 73-63, després d’un triple fallat per Berni a l’últim instant.
Els murcians endurien la seva defensa com a última opció per a remuntar el partit, i iniciaven el quart amb un triple de Ragland. Però els manresans acceptaven el repte de la mà d’un Creus cada cop més assentat a l’ACB, que anotava cinc punts consecutius per a mantenir els seus per davant: 82-72. Dos cistelles de Tillie i Antelo permetien al Murcia seguir amb la seva lluita, mentre veien més motius per somiar després d’una incomprensible falta d’Asselin, castigada correctament com a antiesportiva. Els visitants només anotaven un tir lliure, però en el següent atac Franch anotava per a posar-se a només cinc punts a la meitat del quart: 82-77, tancant així un parcial de 0-8. Els manresans veien com se’ls apagaven les llums, com ja han viscut en molts moments d’aquesta temporada, i l’UCAM ho aprofitava per anar retallant poc a poc i arribar als últims minuts amb opcions d’endur-se el partit. Però tornaven a fallar molts triples, fet que donava oxigen als manresans, que trencaven la seva sequera anotadora des del tir lliure i tornaven a posar molta terra pel mig després d’un triple vital d’Aleksandrov, que posava el seu equip nou punts per sobre, 87-78, a un minut i mig pel final.
Però aquest any el Nou Congost sembla víctima d’un malefici, i Ragland i Berni anotaven dos triples en menys de 30 segons per a posar el 88-84 a falta de 1:09 i deixar a l’afició glaçada. El Murcia s’aprofitava dels nervis manresans, reflectits en un erràtic Hernández, per a robar la pilota, i que Tillie tanqués un parcial de 0-8 en menys d’un minut per a posar més a prop que mai al Murcia: 88-86 a 55 segons pel final. El mateix Tillie feia una estranya falta que permetia a DeVries sumar dos tirs lliures per agafar aire. Però el Murcia estava llançat i Franch anotava un altre triple (tercer en menys d’un minut) que posava el 90-89 a falta de mig minut.
La mala fortuna s’havia apoderat dels manresans, que perdien la pilota de forma incomprensible al sacar, deixant 24 segons al Murcia per a buscar la victòria. Ragland botava la pilota deixant passar els segons, fins que assistia a un encertat Berni Rodríguez que anotava un triple a falta de sis segons: 90-92. Amb aquest temps Hernández es jugava un triple que rebotava al taulell, apareixent del no res un vital Hanga que palmejava la pilota sobre la botzina. Els arbitres necessitaven del instant replay per a donar el seu veredicte davant d’un pavelló expectant. Dins i prorroga. El parcial de 10-22 dels murcians portava el partit a cinc minuts més de dramatisme.
La cistella de Hanga era un cop sec que deixava tocat al Murcia, que tornava a mostrar la seva pitjor versió davant d’un Manresa un altre cop confiat. Un triple de Hanga i una cistella posterior d’Aleksandrov, tancaven un parcial de 8-0 que posava el 100-92 amb el que s’arribava a l’equador de la prorroga, amb un Murcia incapaç d’anotar. Oscar Quintana frenava el partit amb un temps mort que servia als seus per a reaccionar i tornar a posar-se en el partit: 101-98 després de dos tirs lliures de Tillie. Els manresans no encertaven des del tir lliure (tres seguits errats per DeVries) i això donava ales al Murcia: Ragland treia la cinquena falta d’Asselin i anotava dos dels tres tirs lliures per a posar més emoció al partit: 101-100 a 40 segons pel final. DeVries es menjava la possessió de l’atac manresà, però els murcians no aprofitaven la seva oportunitat al perdre Ragland un pase fàcil a 11 segons pel final. El mateix Ragland feia una falta ràpida sobre Hernandez, que anotava els dos tirs lliures i feia falta a Ragland per a evitar el llançament triple murcià: 103-100 a cinc segons pel final i el base del Murcia a la línia. El base fallava el primer i tirava a fallar el segon, però el rebot era pel Manresa, i la victòria també.