El millor Marc Serena

per Jordi Sardans , 8 d'abril de 2013 a les 11:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El periodista d’investigació Marc Serena va presentar a la Casa Flors Cirera, plena de gom a gom, el seu segon llibre de viatges "Això no és africà", de l’editorial La Magrana, presentat pel seu amic i periodista, el nostre company de redacció Joan Piqué. En aquest segon llibre, Serena, un treballador incansable i exemplar, d’intel•ligència innata i amb una sensibilitat especial, aborda la repressió dels homosexuals al continent africà, que va recórrer de cap a peus des d’Egipte fins a Sud-àfrica. Metodològicament, ha preferit fer entrevistes en directe i deixar de banda tant el seu blog com les xarxes socials que el van ajudar especialment en la confecció del seu primer llibre: "La volta dels 25", on també entrevistava 25 joves dels cinc continents i en narrava les experiències més significatives. Inquiet per naturalesa, Serena vol comunicar les seves impressions i transmetre-les a través dels llibres, ja que des de ben petit ha tingut afició per escriure i és un amant de la lectura.

Professionalment ha treballat fins ara en ràdio, televisió i premsa escrita, on ha demostrat el seu talent innat. La seva vocació viatgera el va portar a fer de corresponsal improvisat arreu del món, ja que cap dels mitjans de comunicació on ha treballat fins ara no van ser capaços d’oferir-li la feina que més li agradava i desitjava: anar a veure món i poder transmetre les seves experiències, mitjançant una corresponsalia. La seva valentia inqüestionable ja va ser reconeguda universalment quan amb el seu primer llibre se li va atorgar el premi Travel Blogger Awards, que organitza Lonely Planet, també per a les publicacions en llengua no anglesa. Ara, novament el seu esperit inquiet l’ha portat a escriure aquests quinze relats o testimonis sobre amors prohibits, bona part dels quals sobre l’homosexualitat, on destaca particularment el de l’albí kenyà John, declaradament gai, però també i molt especialment el de les dones kuria a Tanzània. Actualment, la pràctica de l’homosexualitat és il•legal en 78 estats africans, el 10% dels quals la castiguen fins i tot amb la pena de mort. Ja és ben trist que fossin els colonitzadors occidentals els qui van imposar explícitament unes lleis per tal de castigar cruelment la pràctica homosexual, paradoxalment en el continent que, segons la majoria de teories existencialistes, va ser el bressol de l’actual civilització.

Arxivat a:
Opinió
Participació