Un mal tercer quart sentencia el partit del Bàsquet Manresa

per Héctor Sagués, 17 de març de 2013 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB.  L’error als moments clau i un parcial de 19-2 va condemnar el Manresa, que va perdre per 86-73 a la pista del Blancos de Rueda Valladolid.Estadístiques del partit
Resultats i classificació

Cap jugador dels dos equips encertaven als primers minuts, senyal dels nervis d’ambdós conjunts: els val•lisoletans volien allunyar-se de la zona baixa, els manresans, sortir-ne. Nacho Martín aconseguia la primera cistella, als tres minuts de joc. Álex Hernández feia els primers punts del Bàsquet Manresa, però un parcial de 8-0 (cinc punts de l’ex Manresa Jordi Grimau i un triple de Nacho Martín) distanciava l’equip de Roberto González. Tot i encistellar Troy DeVries, un 2+1 de Vytenis Cizauskas situava el Blancos de Rueda nou punts per sobre, 13-4.

Hernández anotava un triple i poc després debutava a la lliga Endesa el serbi Nemanja Aleksandrov, que s’estrenava amb una pilota perduda i un triple fallat, tot i que encertaria més tard. En un període amb molts errors en atac, David Navarro encistellava al contraatac (15-7). Ádam Hanga apropava el Manresa amb un triple, però trobava la resposta immediata per part de Martín. Un segon triple de Hanga deixava el 18-13 al final d’un primer període poc anotador.

El segon quart començava millor pels interessos de l’equip bagenc, amb dues cistelles interiors consecutives, una d’Oliver Arteaga i una altra de Josh Asselin. Aleksandrov anotava els seus primers dos punts, mentre Nedzad Sinanovic i Ian O’Leary (mitjançant un triple) ampliaven la diferència fins als quatre punts, 23 a 19. Llavors, un parcial de 0-10 donava els primers avantatges i els millors minuts als homes de Jaume Ponsarnau. Dos triples i una cistella de Troy DeVries i dos tirs lliures de Hanga possibilitaven una renda de sis punts, que es mantindria durant uns minuts.

Des del tir lliure, l’ex capità del Bàsquet Manresa, Romà Montañez, reduïa les distàncies. Ádam Hanga era juntament amb DeVries la referència ofensiva i l’hongarès encistellava per arribar als 10 punts en el seu compte particular. El marcador arribaria igualat al descans, després d’un 6-0 gràcies a l’encert de Martín, Navarro i O’Leary. Amb pocs homes anotadors per part dels dos equips, s’arribava al descans amb empat a 32 a l’electrònic.

Martín, Yanev i Arteaga lluiten pel rebot Foto: J.M. Escudero

Però un cop més, el pas pels vestidors desendollava el Bàsquet Manresa del partit. Dues cistelles de Sinanovic obrien un parcial letal de 19-2. Álex Hernández tirava d’ofici per anotar poc després (37-34), però a partir d’aquí vindria el despropòsit. Dues cistelles del Valladolid (Sinanovic i Montañez) i dos tirs lliures d’Antonio Porta feien que Ponsarnau demanés temps mort amb 43-34 a falta de sis minuts pel final del tercer quart.

La sagnia continuava, ja que el Manresa provava retallar distàncies des del triple, sense èxit (errors de Hanga, Hernández, Ferran Laviña i Aleksandar Yanev). Dues cistelles més de Romà Montañez, una de Jordi Grimau i una altra de David Navarro obrien una escletxa gairebé definitiva. Quatre minuts i mig després i amb 51-34 al marcador, Troy DeVries trencava el parcial. Sinanovic, Martín y Navarro posaven la màxima diferència a favor del Blancos de Rueda, 57-37. Joan Creus encistellava un triple i DeVries seguia inspirat, aquest cop des del tir lliure per apropar els manresans, tot i que Nacho Martín responia a la línia de personal. 59 a 42 pels val•lisoletans al final del període.

En un últim quart que servia més per provar esquemes que per una altra cosa, Hernández i Aleksandrov intentaven retallar la diferència, mentre Ian O’Leary i Nacho Martín mantenien el tipus del Blancos de Rueda, que no perdia la cara al matx. Arteaga i DeVries (20 punts per l’americà, que responia en atac) encistellaven enmig del festival del Pisuerga, culminat de forma simbòlica amb una esmaixada de Martín (70-54). O’Leary, Montañez i Navarro no fallaven els tirs lliures, mentre Hanga i Aleksandrov tampoc ho feien des de més enllà de 6,75 (76-60).

Després d’un temps mort de Ponsarnau, DeVries ampliava el seu festival anotador i Hanga també es mostrava inspirat. Antonio Porta, David Navarro i Jordi Grimau feien les últimes cistelles del Valladolid, davant un Manresa sense joc interior: Josh Asselin, Oliver Arteaga i Nemanja Aleksandrov van ser expulsats per faltes en aquest últim període, fet que va possibilitar l’entrada del camerunès Johan Kody. DeVries (28 punts) i Joan Creus encistellaven dos triples per tancar el marcador, 86-73.

Nemanja Aleksandrov defensant David Navarro Foto: EFE

Un cop més, Troy DeVries va ser l’home més ofensiu del Bàsquet Manresa. 28 punts pel nord-americà (27 de valoració), amb 5/9 en triples i 4/5 en cistelles de 2. Ádam Hanga (15 punts i vuit rebots) també va contribuir en atac. Tot i que l’equip no va fer un bon partit en conjunt, els substituts dels lesionats no ha van fer malament: dos triples i dues assistències per Joan Creus i 8 punts i dos rebots per Nemanja Aleksandrov.

Per part del Blancos de Rueda Valladolid, 19 punts i vuit rebots de Nacho Martín, 12 punts i tres assistències de David Navarro i 12 punts i set rebots de Ian O’Leary. Romà Montañez també va anotar 12 punts, mentre que Jordi Grimau en va fer nou i va capturar quatre rebots.

Cada cop queden menys jornades i la permanència del Bàsquet Manresa es complica més i més. A tres victòries de la salvació i amb quatre al sarró fins el moment, l’equip del Bages rebrà la setmana vinent a l’Uxúe Bilbao Basket, un dels equips més potents de la lliga, actualment en play-off i viu a Europa.