Les retallades no són inevitables

per Pere Culell , 18 de febrer de 2013 a les 12:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Convé estar informat per entendre què ens està passant. Enguany, no caldrien retallades al principat de Catalunya si l'Estat espanyol es quedés "només" 12.000 milions d'euros de l'espoli fiscal. No caldrien retallades si el Govern espanyol pagués un 50% del que ens deu. No caldrien retallades si el govern del PP no ens fixés un injust 0,7% de sostre de dèficit. No caldrien retallades en ensenyament si el PP s'estalviés la compra d'un submarí.

Durant 30 anys, els poderosos han col•locat els seus amics en despatxos innecessaris, sense feina. Durant 30 anys, s'han col•locat un munt de càrrecs intermedis per amiguisme i quota de partit. Durant 30 anys, s'ha rebentat econòmicament el país, i ara pretenen que ho paguin els de sempre, els més vulnerables. Amb el frau que hi ha, es va començar a investigar en la Renda Mínima d'Inserció. No es paga als més necessitats, als hospitals, al tercer sector, a les escoles, als ajuntaments... Això sí: els bancs van fent calaix, fent fons de contingència, que paguem tots nosaltres; que es paguen amb diners públics.

Cal netejar de forma urgent la situació política, la gent que cobra per no fer res, la gent que s'ha lucrat a expenses dels ciutadans. Hi ha diners suficients per evitar retallades. Hi ha diners suficients per als més vulnerables. Hi ha diners suficients per mantenir el nostre estat de benestar, que tant ens ha costat de bastir. Cal transparència, honestedat, neteja a fons del sistema. Cal que els que s'han lucrat de forma innoble, tornin els diners. Cal construir un nou estat just. Cal marxar ràpidament d'Espanya, com van fer tantes altres nacions, fartes del menyspreu i de l'espoli. Llibertat!

Arxivat a:
Opinió


Participació