Pau Dalmau: «L'aprenentatge i l'educació de les emocions són una mancança en la nostra societat»

per N.C., 14 de febrer de 2013 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORS. El Centre Magma, un projecte de creació artística, potencia l'expressió de l'art a Manresa. Pau i Cintia Dalmau són els impulsors d'aquest projecte, un centre que promou les arts escèniques, les arts plàstiques i les arts personals. L'edifici Magma es troba al número 14 del carrer del Bruc de Manresa i va obrir les portes el passat setembre del 2012. El Centre Magma és un projecte de creació artística que vol promoure l'art en qualsevol expressió de les emocions i els sentiments. També vol ser un espai de creació per artistes de la ciutat. Els camps que explota el centre són el de les arts escèniques, les arts plàstiques i les arts personals. A més, també s'hi poden fer exposicions i ofereix un lloguer d'espais que permeten organitzar cursos o festes privades.

Pau Dalmau, cap de comunicació del centre, assegura que és essencial "saber comunicar les emocions i els sentiments." Considera que "hi ha una mancança a la societat pel que fa a l'aprenentatge i l'educació de les emocions, i el Centre Magma procura pal·liar aquesta mancança". L'encarregat de comunicació també exposa que "no volem limitar a ningú, estem oberts a qualsevol tipus d'expressió, ja que tothom es pot expressar a través de l'art".

Centre Magma

El Centre ofereix cursos com són el de reflexologia podal, reiki o gestació, part i criança. També ofereix teràpies, tot i que els promotors es volen desvincular d'aquesta paraula ja que consideren que "té connotacions negatives" i que algú que vol fer una teràpia "és perquè té ganes d'aprendre i millorar i no vol dir que hagi d'estar malament."
Cintia Dalmau, gestora del centre, explica que "oferim cursos que tenen a veure amb les arts escèniques, com poden ser cursos de teatre o del moviment autèntic"  I afegeix: "També tenim locals perquè la gent pugui vendre els seus serveis relacionats amb les arts escèniques, plàstiques o personals."

El Centre Magma busca ser un espai que permeti a experts i artistes trobar un lloc on ensenyar o mostrar el que saben fer. "Acceptem projectes nous ja creats," diu Pau Dalmau, "els hi deixem el lloc web, el mailing i un espai físic del Centre." A tall d'exemple tenen un grup de sofrologia del Bages que utilitza el seus locals i organitza xerrades gratuïtes un cop per setmana.

Una de les iniciatives que tenen en ment és treballar l'art en la música. Les seves intencions són fer cursos connectant la música i l'expressió corporal, com pot ser treballar la interacció entre nadons i pares i mares a través de la música. Una altra idea seria aconseguir actuacions de cantautors emergents de la ciutat.


Obrir un negoci al sector serveis

El Centre Magma és un negoci familiar que topa amb les dificultats econòmiques del sector serveis. Cintia Dalmau, que té experiència en la gestió i obertura de nous negocis, assenyala: "Hi ha un pessimisme i una por que ha contaminat a molta gent, has de crear coses originals i que cridin molt l'atenció perquè la gent vulgui venir."  El seu germà afegeix que "tot i saber el què demanen els clients, si les paraules que utilitzes per vendre-ho no els hi agraden, tens menys possibilitats que s'hi apunti gent. Encara que el curs en si els sigui interessant." Els germans volen tirar endavant el projecte i posicionar-se en el sector privat. 
El Pau i la Cintia creuen que és un moment "difícil però molt interessant" i els dos germans emprenen amb ganes aquest nou projecte. 

Creació del projecte  

L'edifici del Centre Magma es troba en una antiga matriceria del carrer del Bruc. És per això que el nom sorgeix de la idea de matriu. A més, té una relació amb l'explosió del magma del centre de la Terra, que vol ser una metàfora amb l'explosió dels sentiments i de l'expressió corporal de l'individu. En aquesta línia Pau Dalmau va dissenyar el logo de l'empresa en forma de l'àtom de carboni, el diamant perfecte.
Arxivat a:
Gent, Entrevista Empresa



Participació