En record dels patriotes

per Pere Culell , 18 de gener de 2013 a les 10:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya està treballant per decidir el seu futur. Després de 300 anys d’espoli, de manca d’inversions i de ser tractats amb menyspreu, després de la massiva manifestació del passat 11 de setembre, després de tenir majoria parlamentària independentista, tenim un pacte per la llibertat.

De forma majoritària, i per primera vegada, ja som conscients del maltractament que hem rebut des de l’aplicació del Decret de Nova Planta. Molts dels actes públics acaben amb crits d’independència. Moltes estelades segueixen penjades als balcons fins que assolim la independència. Partits polítics i la societat civil treballen per exercir, ben aviat, el democràtic dret a decidir.

És en aquests moments tan interessants que cal recordar tots els patriotes que han lluitat per esdevenir finalment lliures, i que ja no estan entre nosaltres. Des de persones conegudes i reconegudes per la nació fins a persones conegudes en un àmbit més restringit.

Seria el cas del Dr. Moisès Broggi, cirurgià, humanista, compromès amb la nostra nació, la pau i la bioètica, de la visita del qual vaig gaudir en diverses ocasions a Manresa.

També és el cas d’en Joan Mateu, docent, pedagog, republicà i activista social. Ja el 1979 va ser a la candidatura del PSAN a Manresa. Volia viure la independència i ha treballat de forma incansable per aconseguir-la.

Són moments de reconèixer l’àrdua tasca feta per moltes persones referents, a les quals agraïm la seva lluita i per les quals, i per dignitat, nosaltres la continuarem.

Arxivat a:
Opinió


Participació