L’Artés comença l’any amb derrota

per Alex Alegre, 14 de gener de 2013 a les 00:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. Els homes de Jordi Estany perden per un ajustat 80-83 davant el Zamar 2000-Ploms Salle Reus, sumant així la primera derrota de l’any, la cinquena de la temporada. Gerard Vinyas va ser el màxim anotador de l'Artés (16 punts) i el màxim rebotejador (12).Estadística completa del partit

El partit començava amb els dos equips encertats en atac, amb els visitants aprofitant el seu encert en el tir exterior. Per part dels artesencs, era Vinyas qui assumia la responsabilitat ofensiva de l’equip, anotant 9 punts en el primer quart. Cap dels dos equips aconseguia escapar-se en el marcador en els deu primers minuts, arribant amb un igualat 22-20 al final del primer quart.

Gerard Vinyas va ser el màxim anotador de l'Artés (16 punts) i el màxim rebotejador (12). Foto: Gerard Barnaus

En el segon quart els visitants sortien amb una gran intensitat defensiva que deixava sense resposta als locals. Un parcial de 0-11 obligava l’entrenador artesenc a parar el partit. L’estrella local, Portella, estava desapareguda en la immensa teranyina defensiva dels visitants, i l’Artés no aconseguia tornar a entrar en el partit sense ell. Però en els últims minuts del quart eren els artesencs els que ofegaven en defensa al seu rival, i aconseguien robar pilotes que els permetien córrer al contraatac. Cinc punts seguits de l’escolta Sensat situaven un altre cop els artesencs per davant en arribar al descans: 41-40.

A la represa els artesencs tindrien els seus millors moments del partit, de la mà d’un inspirat Portella que irrompia en el partit amb nou punts consecutius, que situaven l’Artés set punts per sobre. Però lluny d’enfonsar-se, els de Reus seguirien jugant el seu partit, aprofitant la seva superioritat física tant en atac com en defensa. Al final del tercer període la igualtat era màxima: 59-59.

En els últims deu minuts la igualtat es mantenia, però eren els visitants els que donaven la sensació de tenir el partit controlat. Els artesencs es mostraven excessivament erràtics en el tir lliure (9/19), i no trobaven la manera d’aturar els visitants. Quan semblava que els visitants podien trencar el partit, els artesencs es mantenien gràcies a cinc punts seguits de Portella i l’encert exterior de García (3/3 en triples). S’arribava als instants finals amb el marcador en un puny i amb el públic creant un ambient hostil per als visitants. Però lluny d’arrugar-se, els de Reus es mostraven més encertats i serens en les possessions decisives, mentre que els de casa es veien perjudicats per una sèrie de polèmiques decisions arbitrals en les últimes jugades, que deixaven els artesencs sense l'opció de llançar un triple per buscar la pròrroga. Al final, derrota per 80-83.

Amb aquest resultat l’Artés suma una nova derrota en un final ajustat, com ja ha passat en més d’un partit aquest any, i veu com el Reus l’atrapa a la classificació: l’Artés és quart, amb una victòria més que el cinquè; empatat amb el tercer i a una victòria del segon classificat.

En la propera jornada, l’Artés visita la pista del Pardinyes, cinquè classificat, on els homes de Jordi Estany esperen sumar una victòria que els ajudi a mantenir-se a les posicions capdavanteres de Copa Catalunya.