L’Assignia Manresa s’enfonsa al Nou Congost

per Álex Alegre, 9 de desembre de 2012 a les 22:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. L’Assignia Manresa ha sumat una nova derrota, aquest cop davant el Cai Saragossa per 75-82. Els homes de Jaume Ponsarnau no han sabut aprofitar les 24 pilotes que ha perdut el Cai, veient-se totalment superats en el rebot: 22 a 42. Els manresans han tornat a basar el seu joc en el llançament exterior, un altre cop sense encert.Estadístiques del partit
Resultats i classificació

El partit començava amb els dos equips cometen molts errors, que portaven a un ritme molt lent de joc. Els manresans portaven la iniciativa, 12-4 , però un parcial de 0-8 portava als visitants a igualar el marcador. Pablo Aguilar s’esborrava del partit al cometre la seva segona falta i rebre una tècnica per les seves protestes. L’Assignia no sabia aprofitar aquesta situació i s’arribava al final del quart amb un igualat 15-14 . Tot i les vuit pilotes perdudes, els visitants es mantenien en el marcador.

El segon quart començava igual de travat que el primer, amb els dos equips patint molt per anotar. Fins que apareixia un genial Rudez (11 punts en el quart) per anotar dos triples consecutius i tancar així un parcial de 0-9 a favor del Cai. Els manresans no tenien idees en atac, i en defensa patien amb la presencia d’ Asselin , ja que la seva lentitud defensiva l’aprofitava a las mil meravelles el Cai: 4 de 5 en triples en el quart, tots alliberats fruit dels desajustos defensius que sorgien de les ajudes a l’home defensat per Asselin. Els visitants jugaven amb serenitat, aprofitant el nerviosisme dels manresans. Les 14 pilotes perdudes pels aragonesos al descans, eren compensades per la seva superioritat en el rebot: 10 a 26. Al descans, el marcador era 28-39, amb el Cai demostrant perquè és la millor defensa de la lliga.

Oliver Arteaga es va mostrar sòlid des del tir lliure i va ser el màxim rebotejador local. Foto: Manel Mas

Rudez seguia inspirat i anotava els cinc primers punts del Cai a la represa, mantenint així les distancies. Els manresans aconseguien enganxar-se al partit de la mà de DeVries (8 punts en el quart) i la incansable lluita d’Arteaga sota la cistella. Aquesta lluita li ha permès guanyar-se el suport i el reconeixement de la grada del Nou Congost . Amb un parcial de 12-3 els manresans es posaven a tant sols dos punts: 47-49 . Però lluny de venir-se a baix, el Cai seguia fent el seu joc, aprofitant la superioritat de Norel sota la cistella: un 2+1 seu tancava el quart amb 49-56 al electrònic.

En l’últim quart els dos equips aconseguien per fi anotar amb fluïdesa, tot i que el Cai seguia controlant el marcador en tot moment. I això era gràcies a l’exhibició ofensiva de Roll , que anotava 15 punts en aquest quart, sense permetre que l’Assignia s’apropés. Els locals s’aprofitaven que el Cai entrava ràpid en bonus per anar sumant des de el tir lliure, i quan una cistella de Stefansson semblava sentenciar el partit (64-74 a menys de tres minuts), una última empenta de garra i coratge posava de nou als manresans en el partit: 71-74 a un minut i mig del final després d’una cistella d’Arco. Però un 2+1 de Norel i una nova cistella de Roll tornaven a donar tranquil·litat al Cai. En un final marcat per un festival del xiulet per part dels arbitres, que portaven una vegada i una altre als jugadors a la línia de tir lliure, el Cai es feia amb la victòria: 75-82.

Amb aquest resultat i a falta del partit del Lagun Aro, l’Assignia queda com a últim classificat amb una sola victoria.

Álex Hernández no va destacar en l'apartat anotador i es va centrar en dirigir l'equip. Foto: Manel Mas