Més diàleg i menys violència

per Jordi Sardans , 8 d'octubre de 2012 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip de govern municipal ha decidit passar pàgina al pèssim final de Festa Major d’enguany, que va acabar com el rosari de l’aurora per la intervenció absolutament fora de lloc dels antiavalots de la policia autonòmica. En el ple extraordinari es va desestimar qualsevol responsabilitat municipal i dels Mossos. Greu error. Després dels fets ocorreguts s’havia d’obrir una investigació imparcial sobre el que havia passat i en lloc d’això es va presentar una justificació per tal que els responsables resultessin lliures de qualsevol implicació. Lluny de solucionar un problema se n’han creat de nous i queda en entredit la veritable democratització dels òrgans, sobretot municipals, que han de fer una tasca professional i objectiva per descobrir la veritat del que va passar. No té sentit concloure que ningú no és responsable dels greus fets, per afirmar, com fa la regidora responsable de la Policia Local, que els individus que hi havia a la plaça haurien de fer autocrítica. Fins aquí d’acord, però ella hauria de reconèixer també la seva part de culpabilitat, sense amagar el cap sota l’ala.

Amb el transcurs dels dies hem sabut més coses. Per exemple, que els agents de la Policia Local estaven força cansats, ja que havien tingut un dia dur. En arribar la matinada feien mala cara i sembla que no es veien amb cor d’afrontar el desallotjament de la Plaça Major. És obvi que no tothom anava begut, i també és sabut que a un borratxo se’l desallotja fàcilment perquè no té cap força ni consciència. Per què és el sergent de la unitat qui crida els antiavalots, que tots sabem com actuen? Els organitzadors no hi tenen res a dir? On era la regidora que cal suposar que està al davant del cos armat? Sembla clar que ella n’és la principal responsable, i per tant, no és estrany que algun partit n’hagi demanat la dimissió. Les persones agredides de manera indiscriminada estan en el seu dret de no creure en un sistema que no les defensa i defuig responsabilitats. Entre els Mossos n’hi havia dos que insultaven en castellà i greument als presents a la plaça, i gràcies als seus companys que els van saber retirar a temps no es van produir incidents més importants. Algú ha fet res contra aquests agents impresentables? La democràcia és cosa de tots i exigeix diàleg. La violència legal no hauria de ser mai aplicada de manera indiscriminada.Arxivat a:
Opinió


Participació