L’Assignia es queda a mig camí a Santiago

per Héctor Sagués, 30 de setembre de 2012 a les 22:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET ACB. L’estrena de l’Assignia Manresa a la Lliga Endesa va ser satisfactori, però l’equip del Bages va caure per 83 a 78 davant un Blusens Monbús que va comandar el partit però que va sentenciar tard.
Estadístiques

Resultats i classificació

Un parcial inicial de 8-0 per l’Obradoiro complicava les coses pel Bàsquet Manresa, enmig d’un ambient infernal, com acostuma a succeir al pavelló Fontes do Sar. Mentre l’Obradoiro feia moltes cistelles de dos punts, el Manresa intentava respondre des de l’exterior, amb un primer triple de Troy DeVries . Just després del 13-7, es va entrar en un període de consistència, on els dos equips encistellaven constantment.

L’entrada de Salva Arco a meitat del primer quart no va funcionar i Jaume Ponsarnau es va veure obligat a posar en pista a Haukur Palsson i a Álex Hernández per intentar canviar el rumb del partit. Només el duo americà format per DeVries i Josh Asselin mantenia el tipus per part de l’equip manresà. Alberto Corbacho i Levon Kendall s’erigien com a màxims anotadors de l’equip gallec, que guanyava per 24 a 16 al final del període.

Troy DeVries (13) va ser el màxim anotador de l'Assignia, juntament amb Josh Asselin. Foto: Manel Mas

Amb quatre punts consecutius d’ Óliver Arteaga , l’equip del Bages s’apropava en el marcador, només per rebre la resposta amb una cistella d’ Oriol Junyent i una esmaixada de Pavel Pumprla . Immediatament després, un parcial de 2-9 igualava el matx i deixava els homes de Ponsarnau a un punt (30-29), culminat amb la cistella d’un Aleksander Yanev que sumava cinc punts.

Els 12 punts de Kendall feien que el canadenc continués essent el millor del conjunt de l’Obradoiro, però Arteaga deixava el Manresa a dos punts amb tres tirs lliures consecutius. Un 7-0 pel Blusens posava el màxim avantatge, per l’equip de Moncho Fernández, que es veia liderat per la figura del pivot català Oriol Junyent (41-32). Al descans, els gallecs s’imposaven per 43-35.

El tercer quart començava amb un minut i mig sense encert, però l’Assignia es va endollar de seguida, i tornava el parcial de 0-7 amb un Asselin imperial (43-42) i un Ramsdell que es posava a fer la feina. Poc després, Adam Hanga aconseguia els seus primers punts i empatava el partit a 44. Cinc punts seguits de William Buford feien que el Manresa s’impacientés amb masses intents des de 6,75. Tot això possibilitava que l’equip gallec tornés a agafar vuit punts d’avantatge, 52 a 44.

Oliver Arteaga va anotar 11 punts amb 3 encerts de 3 intents en tirs de 2. Foto: Manel Mas

A pesar de la gran efectivitat des del triple, l’Obradoiro agafava una renda de nou punts, i Ponsarnau demanava un temps mort, canviant tot l’equip en el procés i col·locant a la segona unitat. Salva Arco contribuïa a l’aproximació de l’equip bagenc, amb un rebot i un triple, seguit per una altra cistella de 3 de Yanev. Arco responia a dos tirs lliures de Ben Dewar amb una altra cistella i posava el 58-55 al marcador al final del tercer període.

Álex Hernández tornava a empatar el partit, en aquest cas a 58 punts, amb un 2+1 al començament del darrer quart. Els homes de la banqueta agafaven el protagonisme en aquesta fase del partit, amb Pumrpla com a referència per a l’Obradoiro, mentre Hernández i Arteaga encistellaven per a l’equip bagenc. Levon Kendall continuava sent el malson a l’interior, però el tercer triple de Yanev (3/3 en triples) i dos tirs lliures d’Arteaga donaven el primer avantatge a l’Assignia, 65 a 67.

El partit era en una fase igualada, amb encert per part dels dos conjunts. Salva Arco empatava des de la línia de personal dues cistelles de Kendall i de Buford; poc després, Álex Hernández tornava a empatar des del tir lliure. Però un parcial de 7-2 pel Blusens Monbús, amb 23 punts de Levon Kendall donava un petit coixí per a l’equip de Moncho Fernández, que acabaria essent decisiu. Yanev no va encertar un triple que podria haver apropat al Manresa a falta d’un minut.

Per part dels gallecs, Kendall, autor de 23 punts (24 de valoració) va ser el màxim anotador; a destacar també les set assistències d’ Andrés Rodríguez i els nou rebots d’Oriol Junyent. Per part manresana, Álex Hernández ha realitzat un partit complet, amb sis recuperacions i dotze punts (20 de valoració). L’anotació l’han posat els americans Josh Asselin i Troy DeVries, i des de la banqueta, amb l’aparició de Yanev i d’Arteaga.