TEMES DEL POU

El dia 5 surt a la venda la revista El Pou de la gallina de gener, que parla de les places de barri

A causa de la situació sanitària, queda suspesa la presentació habitual a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino.

per El Pou, 3 de gener de 2022 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dimecres, 5 de gener, surt a la venda la revista El Pou de la gallina, amb el tema central dedicat a les places dels barris manresans. La persona entrevistada a fons és Meritxell Bautista, empresària i cofundadora de Fibracat. 


Més enllà del conjunt de places històriques, les que organitzen el rovell de la ciutat, sortosament Manresa també disposa d’un rosari de places que articulen la xarxa dels barris. Espais que poden connectar vials o permetre l’aparcament de vehicles però, també, que faciliten les trobades entre persones. Places més petites o més grans, places que es transformen o que creixen. Algunes són tan conegudes com les més cèntriques, però també n’hi ha d’altres que només coneixen els seus veïns i que són igualment imprescindibles. Com aquesta del Xup, que ben pocs manresans trepitgen: rere el conjunt de botigues i locals socials que veiem des de la carretera de Salelles, hi ha un gran espai obert amb bancs, glorieta i poliesportiu.

Fer un tomb per cadascuna d’elles seria un exercici de reconeixement local altament recomanable, perquè cada plaça abriga històries i persones. I per això aquesta vegada, hem demanat a Glòria Ballús, Àngels Fusté, Agnès Torras, Jaume Puig Bou, Joan M. Serra, Montserrat Ayala, Pilar Goñi, Ramon Fontdevila, Pere Fontanals, Jordi Arderiu i Lluís Virós que ens acompanyin en un passeig personalíssim per la plaça Cots, la de Valldaura, la del Vuit de Març, de Mossèn Vidal, de la Democràcia, de Mallorca, de la Pau, del Mercat de la Sagrada Família, de Sant Ignasi, de la Balconada o de Cal Gravat. Totes retratades novament per la càmera de Francesc Rubí. Places que fan la ciutat més viva i acollidora. Places que ens humanitzen. Totes, des del Poble Nou a la Balconada, des de Valldaura a la Mion, ens conviden a fer-hi un tomb.
 

Portada del número 382.




Participació