D'AQUÍ I D'ALLÀ

Jacopo Fabiani: «Per a mi, viure a Manresa és tornar a assaborir l'essència de la meva mare terra, però amb l'esperit d'aventura i de viatjar»

Jacopo Fabiani (Itàlia)

per Marta Cárdenas, 29 de novembre de 2021 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tinc 34 anys i soc italià, de Grosseto, una ciutat de la Toscana, a prop de la costa, de 81.000 habitants. Vaig estudiar enginyeria informàtica i treballo en una empresa de logística a Dinamarca, però a causa de la situació generada per la covid m'ha sorgit l'oportunitat de venir a viure a Manresa amb la meva parella, a la vegada que continuava teletreballant per a l'empresa danesa. Venir a viure en aquest país ha estat sempre un dels meus somnis i soc molt feliç de poder-lo complir vivint a Manresa.

He viscut set anys a Copenhaguen, on la cultura és molt diferent i el clima molt dur a l'hivern. Fa molt fred i és molt fosc! Viure a Manresa és tornar a tot allò que m'és familiar. Aquí he trobat un bon clima i una cultura molt més italiana. Per exemple, la qualitat dels plats tradicionals, la dieta mediterrània, l'espontaneïtat de la gent, l'activitat al voltant de la natura, el luxe de viure entre el mar i la muntanya sense llargs viatges... i tants altres! Per a mi, viure a Manresa és tornar a assaborir l'essència de la meva mare terra, però amb l'esperit d'aventura, de viatjar i viure en un país estranger.


Manresa em recorda molt Grosseto: No hi ha el caos d'una gran metròpoli i els dies poden ser tranquils. I si vull un dia més mogut, Barcelona és només a una hora amb cotxe o tren, una altra característica que m'enriqueix de viure aquí. Com que soc italià tinc la sort de poder entendre el castellà molt fàcilment. Però no l'he utilitzat tant com m'esperava. A més, encara que molta gent està disposada a parlar-me en castellà o anglès, encara necessito una mica de temps per sentir-me còmode i lleuger parlant el castellà. Però tot just acabo d'arribar! El meu pròxim objectiu: aprendre la llengua catalana!

He tingut la sort que de seguida m'he sentit molt acompanyat per la gent de Manresa, sempre m'he trobat persones molt obertes i contentes de conèixer-me. Els amics i els familiars de la meva parella m'han fet sentir com a casa de seguida i, cregueu-me, això no és sempre fàcil de trobar! El lloc que m'atrau més de Manresa és el centre històric. Els caps de setmana m'agrada prendre un vermut en alguna plaça assolellada. També m'agrada molt tota la natura que envolta la ciutat. Especialment la serralada de Montserrat, que és única en el món! Abans de la covid, vaig viure el Correfoc i em va sorprendre molt! Puc dir orgullós que vaig participar-hi sense cremar-me ni fer-me mal! Quin espectacle!
 
Fa molt poc que he arribat, així que tinc moltes ganes de continuar aprenent i descobrint el cor de Catalunya!



Participació