FA 25 ANYS

​El món del còmic vivia un bon moment

El número de novembre de la revista publicava el reportatge "Manresa, capital del còmic", de Joaquim Noguero i Josep Lluís Trullo. Els autors s’hi feien ressò del conjunt d’iniciatives manresanes en el món del còmic.

per Jaume Puig, 15 de novembre de 2021 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 105 de la revista El Pou de la gallina.


L’Escola d’Art havia inclòs per primer cop l’ensenyament de còmic i il·lustració dins el seu pla d’estudis. D’altra banda, feia poques setmanes que s’havia constituït una coordinadora de dibuixants per fer conèixer el mitjà i reprendre el concurs Còmic 7, i la plataforma Punta de Llapis feia un paper dinamitzador de la il·lustració a la ciutat. A més, el dibuixant Manel Fontdevila, col·laborador d’aquesta revista i de Regió7, havia publicat quatre àlbums –un dels quals Oleguer Bisbal, un manresà com cal, editat pel Pou– i havia guanyat un dels premis del Saló del Còmic de Barcelona.

 
Començava la remodelació de Sant Domènec
 
El dia 7 d’octubre, s’iniciaven les obres de remodelació de la plaça de Sant Domènec i les excavacions permetien trobar restes arqueològiques de l’antiga església de Sant Pere Màrtir. Dos dies abans, dinou colles de gegantons es trobaven a la ciutat per participar en la primera trobada de gegants de talla curta a Catalunya. El mateix dia 7, obria el primer cafè amb connexió a internet, al restaurant Can Ferran. El dia 19, Els Carlins recuperaven grup de teatre amb la posada en escena de La pau retorna a Atenes, d’Eurípides. I el dia 24, Edicions Selectes Parcir presentava l’edició de bibliòfil del Llibre Verd de Manresa.



Participació