MANRESA, ESPÒILER 2022

La inseguretat i el joc del calamar a Manresa

per Emissari 2022, 9 de novembre de 2021 a les 08:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pocs dies després de fer l’últim canvi d’hora de l’any 2021, vaig assistir a la roda de premsa on se suposa que s’havia de plantejar un canvi de paradigma respecte de la inseguretat a Manresa. Al faristol hi havia la màxima autoritat en la matèria... «Com tots sabeu, a Manresa, ara mateix la principal preocupació és la inseguretat ciutadana. Ni jo ni cap persona addicta al clickbait es creu les dades inventades pels Mossos d’Esquadra. S’ha de ser un manresà desordenat o perdre poc temps a les xarxes socials per creure’s que s’han reduït els delictes. Sabem que el 20% dels delinqüents fan al 80% dels delictes, i això ens deixa clar qui és excedent social, oi? Amb tot, hem decidit, pel bé comú, oferir a tots els detinguts durant el dispositiu policial Tremall la possibilitat de participar en un concurs molt beneficiós per als manresans de bé. Evidentment, la participació serà voluntària, però si rebutgen l’oferiment, els veïns estarem en el nostre dret de tractar-los com uns pàries. El concurs consistirà en diverses gimcanes absurdes on s’aniran eliminant els concursants segons el criteri del jurat, format per manresans d’arrel. Els eliminats seran aïllats perquè facin un règim de silenci i meditació a base d’Exercicis espirituals. I no hauria d'estranyar a ningú si aquests decideixen voluntàriament no tornar a incorporar-se a la societat. En tot cas, el que hem de destacar és que el guanyador s’emportarà, gràcies a la solidaritat veïnal, un lot excepcional que quasi no té res a envejar al Gran recapte d’aliments. A més, se li prometrà un tracte no despectiu al barri. I ara, estaré encantat de respondre les vostres preguntes. Però abans, deixeu-me que us convidi a unes tapes de calamars».

Sí, a l’acte celebrat a un bar de mala mort només hi faltaven torxes i caputxes blanques. Aquest líder és el president d’un nou grup de ciutadans que lluiten contra la inseguretat manresana. Un home esquifit amb ulleres de sol i una estrella de xèrif a la solapa, controlat durant tota la roda de premsa pel seu chihuahua lligat al faristol, adornat amb armilla militar. Per cert, jo soc més de pop que de calamars. I vosaltres?



Participació