EDITORIAL DEL CUL DEL POU

​Ja tenim bisbe!

Il·lustració: Isaac Bosch.
per El Pou, 15 d'octubre de 2021 a les 10:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manresa té un palau episcopal, el dels antics jutjats a la baixada de la Seu, però no ha tingut mai bisbe. A Vic sempre han tallat el bacallà i, a fe de Déu, que encara avui ens fuetegen amb el garrot inquisitorial. Hem viscut sense prelat fins que el díscol Xavier Novell, la cara del rejoveniment eclesiàstic sorgit del veí Solsonès i preparat per assolir la glòria divina, va haver de marxar a corre-cuita per, simplement, no predicar amb l’exemple. Doncs a la ciutat, com que de pecadors n’és plena, l’hem acollit amb els braços oberts i, fins i tot, ens hem fet l’orni quan els paparazzi de la premsa rosa el buscaven per tots els racons.

Ara, només cal que l’Ajuntament li ofereixi, oficialment, asil religiós, com a Sant Ignasi, vaja. No cal ser gaire creient ni haver devorat els evangelis per descobrir que, com un picada d’escorpí, el pecat porta la penitència incorporada. A les sis del matí,  un dia l’exprelat va ser abordat per TV3 quan sortia de la residència on s’ha establert a Manresa per fer exercici... no pas espiritual, sinó físic. A la tele pública catalana ja no hi ha sortit més. La confirmació de la notícia, que viu a Manresa i que se li ha menjat la llengua el gat, va quedar constatada. El redimim dels seus pecats: els d’obra i, sobretot, els de paraula, quan duia mitra i bàcul.
Arxivat a:
El Cul del Pou



Participació