FA 25 ANYS

​Manresans col·leccionistes

El número d’octubre de la revista publicava el reportatge "La dèria de col·leccionar", de David Sabata.

per Jaume Puig, 14 d'octubre de 2021 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 104 de la revista El Pou de la gallina.


La revista parlava amb persones marcades per l’afició al col·leccionisme, com ara Juan Manuel Martínez, que tenia una extensa mostra de cartells i programes de cinema, o Carme Manubens, posseïdora d’una àmplia gamma de productes relacionats amb la Coca-Cola. Però també hi apareixien Gabriel Garriga (peces d’art i antiguitats), Ramon Cutrina (ampolletes de licor en miniatura), Josep Rojas (cotxes antics), Sílvia Lliró (peces de ferro), Ramon Oliveras (monedes, segells i pots de farmàcia) i Jaume Pons (mapes, manuscrits, fotografies i vídeos històrics). Tot explicaven les hores que hi dedicaven i el fet que majoritàriament desconeixien el valor de tot plegat.

 
La senyera onejava sola a l’ajuntament
 
El dia 11 de setembre, l’ajuntament de la ciutadà lluïa només la bandera catalana a la façana, segons acord del ple municipal, amb el suport d’ERC, IC-AUP-EC i CiU, amb el vot en contra de populars i socialistes. El dia 14, el parc de l’Agulla aplegava unes 15.000 persones per escoltar la cantada d’havaneres, que es tancava amb la participació de les veus de l’alcalde Valls, els regidors Collado i Fontdevila, i el gerent d’Aigües de Manresa, Josep Alabern. El dia 21, els diferents sectors d’ERC a nivell nacional es reunien a Manresa per acostar posicions. I el dia 27, el jutge dictava presó per a Francisco Javier Amaya, acusat de l’assassinat de Joana Garrucho, caixera de McDonald’s.



Participació