Què en farem del carrer Guimerà?

per Josep Fornells, 28 de juliol de 2021 a les 07:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El carrer d’Àngel Guimerà de Manresa conforma la via comercial o el centre comercial a l’aire lliure més important de la Catalunya central. No sé si els manresans sabem valorar què significa per a la nostra ciutat. Això també ens fa capital, ens eleva com a ciutat i ens fa competir amb altres capitals de comarques i fins i tot de províncies.
 

Si avui dia podem gaudir d’aquesta via és gràcies a tants i tants comerciants que dia rere dia han aixecat la persiana dels seus negocis. I sí, molts d’ells han anat tancant i se n’han obert de nous. I molts dels comerços ara són franquícies internacionals però donen feina a molts manresans i manresanes. Algú s’ha parat a pensar mai en quants treballadors i treballadores hi ha actius a dia d’avui al carrer en qüestió?
 
En el programa electoral del partit que governa avui a Manresa es feia incís en el fet que cal actuar en aquesta via, cosa que valoro moltíssim. Si no s’hi treballa podem perdre aquest gran actiu perquè si només esperem viure gràcies a l’esforç dels comerciants sense una implicació real per part del consistori acabarà morint, i amb ell la capitalitat aquell de què tant parlem. 
 

Ens hi posem?
 
Al carrer Guimerà, a part de centres comercials, hi vivim molts veïns i veïnes que també ens mereixem tenir-hi veu, però sent conscients que qui mou el motor són els comerços i totes aquelles persones que desinteressadament treballen des de les associacions de comerciants i veïns del carrer. La idea que va sonant és que serà un projecte participatiu, i això està molt bé. Però fa falta lideratge per emprendre-ho per part de l’administració. Tenim una oportunitat d’or per crear un dels eixos comercials més importants i bonics del país, no ens podem conformar amb menys.
 
Un dels debats més importants que s’ha de plantejar és el de si ha de ser una via 100% per a vianants o que es deixi passar només veïns, càrrega i descàrrega i transport públic. O si per contra es manté tal com està, però amb voreres sense forats i amb contenidors soterrats.
 
És clar que d’una manera o altra s’hi ha d’actuar, i que aquesta actuació era en el programa del partit de l’alcalde Aloy, però si no ens hi posem aviat tornarem a estar en unes noves eleccions municipals i qui dia passa any empeny.
Arxivat a:
Opinió



Participació