FA 25 ANYS

El Pou explorava el subsol de la Plaça

El número de juliol de la revista publicava el reportatge "El que queda de la Manresa subterrània", en què una expedició de membres d’El Pou de la gallina, acompanyats pels arqueòlegs Antoni Daura i Eduard Sánchez, i pel regidor d’Urbanisme, Joaquim Garcia, penetrava en els soterranis de la plaça Major, Sobrerroca i el carrer del Balç.

per Jaume Puig, 19 de juliol de 2021 a les 11:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 102.


De l’existència d’una ciutat soterrada, que ja havia abordat Lluís Calderer en el recull de contes La Seu se’n va a córrer món, se n’havia parlat molt i el tema havia estat motiu de fabulacions. El reportatge va permetre fer una radiografia de l’estat del carrer medieval del Balç que necessitava urgentment una intervenció municipal, i dels espais d’edificis com el celler de l’antiga fonda Sant Antoni o el magatzem subterrani de la botiga Fius, que penetren sota la plaça.

 
El Bages corria contra la droga
 
El dia 20 de juny, una cursa de relleus al passeig de Pere III per dur la torxa contra la droga aplegava esportistes coneguts i representants de deu ajuntaments de la comarca, convocats per l’Associació d’Esportistes contra la Droga. El dia 1 s’havia fet la segona Fira del Disc del Col·leccionista al pati del Kursaal. El dia 4, l’equip de govern municipal presentava el pla per als propers mil dies, que incloïa l’acabament de la biblioteca del Casino i la rehabilitació de Sant Domènec. I el dia 12, Joan Cichi Creus renovava pel TDK Manresa.



Participació