CRÒNICA

El vespre de la revetlla al Vibra Festival

La Prima Vera i Ciudad Jara festegen la nit més curta de l’any amb concerts a Manresa.

Concert de La Prima Vera al Vibra Festival.
per Judit Montón, 25 de juny de 2021 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la tercera sessió del Vibra Festival, l’aforament s’omple al 30% amb poc més de 200 persones. Hi deu tenir molt a veure la diferència d’aforament amb el fet que fos la nit més curta de l’any. L’aposta de Cases de la Música per allargar els dies de festival més enllà dels caps de setmana aprofita la nit de Sant Joan per proposar una alternativa als bars o als petards. Malgrat la diferència en nombre de públic en relació als primers concerts del festival, l’acollida dels assistents a la sessió de La Prima Vera i Ciudad Jara va ser excepcional.
 

Concert de La Prima Vera.


El grup manresà La Prima Vera torna als escenaris després d’un any, a causa de la pandèmia. Mar Martínez, vocalista del grup, reivindica entre cançó i cançó la «falta de dones a tot arreu, també als escenaris». Convida la Rita a pujar a l’escenari i cantar plegades frases com «más amor para nosotras mismas». Com a homenatge als inicis, Mar Martínez toca amb el guitarrista Txevi Clemente per commemorar el duo que formava La Prima Vera amb el tema Mis Musas. Tot i el ritme tranquil i suau de les melodies, les lletres són reivindicatives. Tracten sobre els TCA, l’amor propi, les dones i el rancor, la cançó Por mis santos ovarios. Per acabar l’actuació, el grup presenta el seu nou tema Con Ganas.

Ciudad Jara, el nou projecte de Pablo Sánchez, presenta Donde nace el Infarto, que combina diferents estils i un munt de col·laboracions. Sánchez dona molta importància al fet que «la gent no oblidés un grup que acaba de néixer» i reafirma la bona predisposició i voluntat del públic a «seguir donant suport ala cultura, encara que de manera més íntima», ja que «si no fos per ells estaríem morts». Un públic molt engrescat anima Ciudad Jara cantant a ple pulmó temes com Bailé i La Canción del Pensador.

Concert de Ciudad Jara.

 
La primera gira de Ciudad Jara ha tingut feina per partida doble: el nou disc i l’adaptació d’aquest al format acústic. Així, s’ha prescindit de dos components del grup durant algunes presentacions de Donde nace el infierno per adaptar-se al format reduït dels concerts. El cantant assegura que, en les properes sessions, ja es podria gaudir del grup al complet i les cançons originals. Davant les demandes dels assistents de continuar el concert, Sánchez riu i els recorda que de moment només tenen un disc, que no hi ha gaires més temes. Tot i això, confessa que n’hi haurà un segon ben aviat.

 
La cançó Hasta que amaine, creada durant el confinament en una col·laboració de Ciudad Jara amb Stay Homas, és una de les últimes del concert. El precedent perfecte per presentar el proper concert. Dissabte 26 de juny amb Stay Homas al Vibra Festival, que ja té les entrades exhaurides.
Arxivat a:
Cultura, música



Participació