CRÒNICA

​Entrades exhaurides, música en directe i olor d’estiu

Èxit rotund del Vibra Festival a Manresa en el primer cap de setmana amb ZOO i Oques Grasses com a caps de cartell.

per Judit Montón, 22 de juny de 2021 a les 22:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Per segon any consecutiu, Cases de la Música i Stroika, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, engeguen el Vibra, «un festival nascut en pandèmia que s’esperava que només tingués una edició» segons Dani Castellano, responsable de Casa de la Música de Manresa. L’acollida del públic a la darrera edició va possibilitat que aquest any 2021 també es pugui gaudir a la ciutat d’un festival amb grups com Els amics de les arts, Stay Homas o ZOO.


A la localització del Vibra, el pati del Palau Firal de Manresa, es respira normalitat. Els cartells de vacunació al costat de centenars de persones cantant amb mascareta i separació fa notar la necessitat de superar la pandèmia i esbargir-se. Aquesta percepció es tradueix en dades, el cartell de sold out es va penjar en els dos primers dies de festival, al qual s’afegeix també el concert de Stay Homas. Castellano es mostra sorprès i emocionat de l’abast del projecte i assegura que «hi haurà més edicions, adaptades a cada moment».
 

El divendres 18 de juny Maria Türme, DJ madrilenya, va obrir el Vibra Festival punxant mentre els assistents anaven arribant. Després de la posta completa del Sol, el grup valencià ZOO presentava el seu tercer disc, anomenat Llepolies. Panxo, el vocalista, afirmava durant el concert que «sempre hem volgut fer el que ens rotara». És per això que es combinen cançons com Deixa’m que caiga, que tracta sobre la salut mental, i d’altres que fan apologia de les relacions carnals com Llepolies, que dona nom al disc. El to reivindicatiu de les cançons de ZOO tampoc no passa desapercebut en cap dels seves tres produccions musicals. Durant el concert, van sonar himnes del grup com Ventiladors, fet que va animar el públic, que a la sortida remarcava els bons records de festa o d’altres festivals previs a la pandèmia amb aquests temes.
 

Dissabte 19 de juny la pluja va fer patir organitzadors. Castellano assegura que «aquest any hem fet una inversió en tendals o lones» que serveixen per protegir l’escenari i la taula de so, per tal de poder protegir-se en cas de mal temps. Tot i això, els núvols van donar una treva. Les Maluks van poder presentar Som i Vibrem, emocionades davant un públic animat sota el paraigua. La Núria, la Laura i la Marina, juntament amb la Maria, treballen per mostrar el paper de la dona en la societat i les dificultats que suposa ser un grup de dones en el sector musical. Les seves lletres reivindicatives, acompanyades de la complicitat de les integrants, transmeten una energia molt positiva.

El concert d’Oques Grasses va finalitzar el primer cap de setmana del Vibra Festival amb la gira del seu nou disc, A tope amb la vida. Un grup amb un directe sensacional va deixar a ben pocs assistents amb el cul a la cadira. En més d’una ocasió els integrants de la banda van baixar de l’escenari per apropar-se a la gent i sentir-los a prop i fer-los partícips tant de temes del nou disc com el mític Sta guai.

El Vibra Festival durarà del 18 de juny al 17 de juliol en diferents concerts, combinant artistes amb un alt grau de reconeixement amb apostes per grups més petits o emergents, una iniciativa de Cases de la Música per promoure la cultura musical des de diferents àmbits. El proper, el 23 de juny, amb Ciudad Jara i La Prima-Vera. Assistir al Vibra Festival és sens dubte una experiència emocionant, salvant les distàncies amb els concerts prepandèmia.
Arxivat a:
Cultura, música



Participació