FA 25 ANYS

​El pacte del tripartit complia un any

El número de juny de la revista publicava el reportatge "Moment crucial per al govern de coalició", elaborat per Joan Barbé i Jordi Sardans. Es complia un any de la constitució del Pacte de Progrés entre el PSC, ERC i IC-AUP-Els Verds, que havia acabat amb vuit anys de govern convergent a la ciutat

per Jaume Puig, 14 de juny de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 101


Entre les persones entrevistades per la revista, polítics d’esquerres i alguns sectors socials valoraven positivament el primer any del pacte, però altres com la Federació d’Associacions de Veïns en feien crítiques constructives, i les dretes i algun sector empresarial se’n queixaven. El reportatge repassava diversos àmbits de gestió municipal, com ara els serveis socials, l’habitatge, la cultura o les infraestructures, i projectes concrets com el d’obrir la ciutat al riu. En aquest sentit, l’equip de govern, encapçalat per Jordi Valls, Ramon Fontdevila i Josep Ramon Mora, apostava per situar la Fundació Universitària del Bages i l’Escola de Funcionaris de la Generalitat al sector del Barri Antic.

 
Es presentava la DO Pla de Bages
 
El dia 21 de maig, el president de la Generalitat, Jordi Pujol,  assistia a la presentació, al Museu de la Tècnica, de la Denominació d’Origen Pla de Bages, que culminava la feina feta pel Consell Regulador presidit per Valentí Roqueta. Quatre dies abans, s’inaugurava la setzena edició d’ExpoBages. I el dia 25, el Pavelló del Pujolet s’omplia de joves per escoltar el rock agrícola d’Els Pets, en el desè aniversari de l‘associació cultural Bloc.



Participació