CULTURA

Cultura rima amb ruptura

Al llarg d’aquest dissabte, 12 de juny, tindrà lloc a l’espai de L’Anònima la commemoració dels 10 anys de Tigre de Paper i els 25 de Propaganda pel fet!, dues iniciatives culturals que, impulsades des de Manresa, però amb vocació de país, comparteixen la mateixa filosofia: la concepció de la cultura com a eina de transformació social, el treball cooperatiu i un posicionament crític i radical enfront dels cànons i les convencions socials, polítiques i culturals.

Foto de grup de les dues cooperatives, a l'Anònima.
per Jordi Estrada, 9 de juny de 2021 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D’una banda, Propaganda del fet! fa d’altaveu tant de grups contestataris dels Països Catalans com de la resta de l’Estat, Europa i Sud-amèrica. De l’altra, l’editorial Tigre de Paper, a més d’editar llibres d’assaig, però també d’altres gèneres (narrativa, poesia, conte…), amb un contingut de denúncia de les injustícies i la reivindicació de drets, impulsa cada any la Fira Literal, té cura de les edicions Bellaterra i publica el magazin Catarsi, amb articles de reflexió i debat. 

La jornada s’iniciarà amb una sessió musical a càrrec de Txarly Brown, divulgador de la rumba catalana (12 h) i un recital de Mireia Calafell, poeta i activista cultural (12.30 h). A la tarda, hi haurà la taula rodona Difon la idea (17 h), amb la participació de Laura Arau (coordinadora de Literal), Feliu Ventura (músic i activista), Pol Andiñach (coordinador de Cuellilargo) i Alexandra Wix (Malavida Music), i el concert Ovidi4, amb David Fernández, Borja Penalba, David Caño i Toti Soler. Hi haurà també, al llarg de tot el dia, parades de llibres i música, de roba, menjar i beure, i una exposició sobre la trajectòria de Tigre de Paper i Propaganda del fet!


Tots els actes són gratuïts, excepte el concert (entrades anticipades a www.culturaderuptura.cat:
12 € / taquilla: 15 €).

L’Anònima, un espai a reivindicar com a pol cultural

Els organitzadors de la jornada veuen en les antigues instal·lacions de la companyia elèctrica una oportunitat per dotar la ciutat i el barri antic d’un punt de trobada del món cooperatiu i de creació i presentació de projectes culturals referents. Un espai per teixir xarxa entre diferents projectes i disciplines artístiques, compartir experiències i agrupar el potencial cultural alternatiu de la ciutat, amb un esperit cooperatiu, antimercantilista i transformador.  
Arxivat a:
Cultura, literatura, música



Participació