PROPOSTES

Les propostes culturals de juny 2021

Ens espera un mes ple de música. I també tenim propostes d'art i de cinema.

per Maria Camp, Laura Vidal i Marc Vilanova, 4 de juny de 2021 a les 11:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA
Un mes vibrant

Marc Vilanova

La tria musical d'aquest mes queda monopolitzada per l'inici del Vibra Festival al pati del Palau Firal, amb un cicle de concerts amb una mescla de formacions consagrades i noms emergents del panorama musical de casa nostra, amb gran varietat d'estils per satisfer els gustos musicals de tots el públics. Començarem el dia 18 de juny amb els Valencians ZOO i la seva proposta de Hip hop i breakbeat, mesclat amb sons rockers i ritmes molt ballables. Just l'endemà, dia 19, tindrem els arxiconeguts Oques Grasses amb el seu repertori de cançons altament enganxatoses, que transmeten grans dosis d'eufòria i disbauxa als seus directes. El dia 23 reprenem la programació amb el concert de Ciudad Jara, el nou projecte del líder i compositor de La Raíz, que ens acompanyarà en un viatge per diferents gèneres que van del rock fins la cançó d'autor. Com a artistes convidats, gaudirem de la formació local Prima Vera, una banda amb trajectòria curta però amb gran projecció dins del flamenc fusió. I per cloure la programació, una de les sensacions mediàtiques durant la pandèmia, els Stay Homas, amb el seu repertori fresc, positiu i d'allò més costumista. Us convidem a visitar el web www.vibrafestival.cat per conèixer les diferent maneres per arribar a la ubicació dels concerts i les mesures de prevenció anticovid que s'aplicaran en els diferents espectacles.

ART
Les joies d’Ignasi Cucurella

Maria Camp

Al llarg de 50 anys, el joier manresà Ignasi Cucurella ha forjat una trajectòria que, partint de l’ofici, l’ha dut d’artesà a artista. Les seves joies, nascudes del sentiment, pensament i emoció personals i de la interpretació del món que l’envolta, són petites escultures. Petites peces artístiques que van més enllà dels materials que tradicionalment utilitza la joieria o de ser elements només ornamentals. Hi ha tota una simbologia darrere els seus treballs. I ara en podrem gaudir a l’exposició Ignasi Cucurella. De la tempesta a l’esperança, que es podrà visitar de l’11 al 25 de juny al Casino. Una mostra que agrupa les joies que s’hi exposen en petits àmbits, segons allò que volen expressar: repressió i denúncia, amb peces que denuncien la repressió exercida per la dictadura i el pensament únic en especial sobre el poble català; compromís i natura, una crida a la revalorització de l’ecologia i la preservació de la Terra; amistat: en record de l’amic i company, el pintor Ricard Vaccaro, i contradicció i esperança, amb joies que volen expressar el desig d’un canvi social, polític i espiritual.
 

CINEMA
‘Cruella’
Laura Vidal
 
Darrere una maldat sempre hi ha una història que moltes vegades ens atrau i no sabem gaire per què. Si el 2014 el cinema ens va explicar els fets que hi havia rere la malvada Malèfica, o el 2019 ens va fascinar de manera brillant explicant-nos els perquès del Joker, ara és el torn de Cruella, l’estirada i malèvola senyora que robava 101 Dàlmates l’any 1961. Però no, no som davant d’una revisió de les entranyables aventures dels cadells de taques negres, sinó que la factoria del ratolí es posa les piles per sorprendre’ns, s’allunya de l’estètica dels clàssics Disney i ens planta una pel·lícula a cavall entre el punk i El diable es vesteix de Prada (2006). Al Londres dels anys setanta, Estella és una jove òrfena que espera la seva oportunitat per convertir-se en una estrella de la moda. I li arriba de la mà de la baronessa Von Hellman. A partir d’aquí no desvelarem el seu camí, un destí que per altra banda ja sabem com acaba. Música, espectacle, moda, no future i venjança són els ingredients d’aquesta història que té uns noms especials i en majúscules: la sempre brillant Emma Stone i la sòlida Emma Thompson fan de les seves interpretacions el motiu estrella per submergir-se en aquest relat de rebel·lió, d’apoderament i d’acceptació de les debilitats d’un mateix.
 



Participació