​Ascensors públics manresans

per Antoni Daura, 8 de maig de 2021 a les 07:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa una desena llarga d’anys s’han anat implantant en alguns indrets de la ciutat ascensors públics. Manresa és una ciutat situada en una àrea geogràfica entre turons i on el relleu és força accidentat, amb nombroses pujades i baixades. Malgrat tot això, històricament no ha estat mai una necessitat indispensable i s’ha anat fent sense gaires problemes. Però com que el diner públic no es té la sensació que sigui de ningú i s’hagi de pagar, a algunes ments pensants els ha semblat interessant disposar d’ascensors per salvar determinats desnivells.

No sé si hauria estat més encertat col·locar, potser, escales mecàniques, però en qualsevol cas l’opció de l’ascensor és la que ha prevalgut. Val a dir, però  que en cap cas es tracta de solucions gaire reeixides. El que hi ha a la plaça de la Reforma, teòricament per millorar l’accés a la basílica gòtica de la Seu, no és gaire utilitzat. Primerament perquè tampoc et deixa pas a dalt del turó ni davant de l’entrada de l’església. A banda que es troba força deixat i brut.


El que uneix els carrers Remei de Baix i de Dalt s’espatlla sovint. I aquest és potser el més necessari ja que l’utilitzen preferentment les persones amb mobilitat reduïda, ja que es troba a prop de la residència de Sant Andreu. I el que hi ha entre la plaça Major i el carrer de Santa Llúcia tampoc no és que vagi sempre fi com una seda.

Per acabar-ho d’adobar, la darrera incorporació, entre la plaça de l’Institut i el carrer de Circumval·lació, davant de l’antiga i desapareguda Pista Castell, porta un any i mig de retard respecte de la seva inauguració, prevista per a l’octubre del 2020. Segons un cartell que hi ha allà, es fa constar que el seu pressupost és de poc més de 155.000 euros. Déu n’hi do!

En fi, que potser seria qüestió de millorar-ne el manteniment i abans de fer obres futures d’aquest tipus pensar bé abans si n’és estrictament necessària la implantació.

Queda dit!
Arxivat a:
Opinió



Participació