FA 25 ANYS

La maçoneria ens obria les portes

El reportatge central de la revista de març de 1996 era elaborat per Jordi Perramon, que aconseguia entrar a la lògia maçònica Perseverança número 3, de la mà del doctor Gabriel Cabré Montlleó, metge barceloní casat amb una manresana i mestre de la lògia esmentada.

per Jaume Puig, 12 de març de 2021 a les 14:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del núm. 98.


En el curiós reportatge es parlava amb encarregats de formar persones que es volien iniciar en la maçoneria i els seus dirigents explicaven les vicissituds patides i els ritus que es practicaven en aquesta organització enquadrada en la Gran Lògia d’Espanya. També hi feia aportacions l’advocat Marià Fonrodona, autor d’articles sobre el tema.

 
El TDK Manresa guanyava la Copa del Rei
 
El dia 26 de febrer, unes 6.000 persones omplien la plaça Major per donar la benvinguda als jugadors del TDK Manresa, guanyadors de la Copa del Rei davant del FC Barcelona, a Múrcia, el dia abans. El dia 19 de febrer, l’associació Misteriosa Llum rellevava la Confraria de la Santíssima Trinitat en la gestió de la festa, que aquell administrava precisament el Bàsquet Manresa SAE. El dia 20, un concert d’El Último de la Fila aplegava 4.000 persones al Nou Congost. I el dia 24, l’Ajuntament lliurava a Teresa Carrió, vídua de Jaume Perramon, la Medalla d’Or de la Ciutat, a títol pòstum, a l’activista social.

 
Naixia El Pou de Lletres
 
Amb l’empenta de Joaquim Noguero i el suport de l’associació editora d’El Pou de la gallina, naixia la nova revista trimestral de literatura i pensament El Pou de Lletres, d’àmbit nacional.



Participació