PROPOSTES

Les propostes culturals de febrer 2021

Propostes cinematogràfiques, artístiques i teatrals per gaudir amb mascareta.

Sessió cinematogràfica amb la projecció de "Vida en sombras", llargmetratge dirigit per Llorenç Llobet-Gràcia, i l'estrena de "Confinats", curtmetratge d’Enric Roca.
per Maria Camp, Jordi Casas i Joan Morros, 5 de febrer de 2021 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CINEMA
Una obra maleïda i el Premi Plácido

Jordi Casas
 
Cineclub Manresa comença amb Vida en sombras un cicle de cinema dins del cinema que tindrà continuïtat al llarg de la temporada, en el marc de la celebració de l’Any del cinema a Manresa. Vida en sombras és l’únic llargmetratge que va dirigir Llorenç Llobet-Gràcia i en el qual va plasmar tot el seu amor pel setè art. El cinema marca els moments més importants de la vida del protagonista, un jove cineasta interpretat per Fernando Fernán Gómez, que veu alterada la carrera per la Guerra Civil. Llobet-Gràcia gairebé es va arruïnar per produir aquest film amb mitjans propis el 1948, a més de patir la mort d’un fill, poc després de finalitzar el rodatge. Problemes amb la censura franquista van fer que no s’arribés a estrenar fins al 1953, de manera gairebé desapercebuda. La projecció a l’Auditori de la Plana de l’Om del proper 21 de febrer, a les 18:30 h, serà una magnífica ocasió per recuperar de l’oblit aquesta obra de culte maleïda. A més, la sessió es completarà amb l’estrena de Confinats, el curtmetratge d’Enric Roca guanyador del primer Premi Plácido, convocat per Cineclub en el marc dels Premis Lacetània.

TEATRE

‘La Tempesta’ s'estrena al Kursaal
Joan Morros

El dissabte 27 de febrer, si la pandèmia no ho impedeix, s'estrenarà a la sala gran del teatre Kusaal el muntatge La Tempesta, de William Shakespeare, en una versió de la companyia Parquing Shakespeare, que compta en el repartiment amb alguns actors i actrius manresans. La companyia Parking Shakespeare, que ja fa deu anys que ofereix cada estiu al parc de l’Estació del Nord de Barcelona un Shakespeare a l’aire lliure, estrenarà ara en un teatre tancat La Tempesta. La darrera obra de Shakespeare, en la qual mostra tota l’experiència acumulada al llarg de la seva trajectòria. Un espectacle que reflexiona sobre les utopies, sobre quina societat bastiríem en el cas que se’ns donés una segona oportunitat en una illa verge.La proposta que veurem al Kursaal és del dramaturg Marc Rosich,que ja havia treballat anteriorment amb la companyia a Woyzeck i a Les alegres casades de Windsor.
 

ART
Gravori+O
Maria Camp
 
Gravori+O és el nom de l’exposició de l’artista Rosa Solano que podem trobar, fins al 14 de març, al Casino. Una exposició que recull part dels seus últims treballs, i d’aquí ve el nom, la combinació de dos elements: el gravat com a peça única i els objectes. Un treball experimental que ha permès a l’artista treballar més matisos de la dimensió artística i del seu propi univers simbòlic. Solano genera, entre els gravats i els objectes, tot un seguit d’associacions conceptuals complexes i iròniques, una reflexió sobre la matèria, el paper, el traç... Utilitzant objectes quotidians, busca captar-ne l’essència, posar-los en valor,  transformar-los,  interpretar-los, fins i tot crear-ne de nous, treballar la idea de l’empremta que deixen i fins i tot reflexionar sobre el sentit de la seva existència. Així, ens ofereix uns gravats, alguns de grans dimensions, en els quals trobem taques arquitectòniques que s’aproximen sovint a l’abstracció. Trobem color, rastre, incisions, gestos, marques i òxid. No us la perdeu!
 



Participació