FA 25 ANYS

La reforma educativa inquietava

En el reportatge central de la revista de gener de 1996, "La Reforma provoca incertesa en l’ensenyament", elaborat per Lluís Cuberes, s’analitzava el procés d’implantació de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), que suscitava discrepàncies ideològiques i incerteses estructurals.

per Jaume Puig, 18 de gener de 2021 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 96.


Transcorregut el primer trimestre del segon curs de la Reforma, hi havia un debat encès entre ensenyants, pares i alumnes. En parlaven Toni Llobet, coordinador d’ESO a l’institut Lluís de Peguera, Ignasi Puig, professor i un dels pares de la Reforma a Manresa, Jordi Tomàs, catedràtic, i Daniel Díaz, professor d’història, també del mateix centre; Constantí Mas, Josep Morral i Teresa Torra, director, coordinador de 3r d’ESO i professora del Pius Font i Quer, respectivament, i Ramon Raluy, director de l’institut Lacetània.  

 
El Galliner es presentava en públic
 
El dia 24 de desembre, l’associació cultural El Galliner es presentava amb una jornada de portes obertes al teatre Kursaal, per fer reviure el vell equipament. Es posaven el llistó ben alt: dinamitzar la programació teatral i recuperar el teatre el 2006. El dia 3, 600 persones s’havien concentrat a la Font dels Capellans per exigir que s’aclarís l’assassinat de la jove Joana Garrucho. El dia 15 moria l’actriu manresana Maria Matilde Almendros, als 73 anys. El dia 17, Cineclub Manresa celebrava el centenari del cinema a la Sala Ciutat projectant la pel·lícula Nosferatu, amb música en directe de Jordi Sabartés i orquestra. I el dia 22, l’alcalde Valls inaugurava la desena edició del Campi qui Jugui, dedicada a la Mediterrània.



Participació