"Visit Catalonia!"

per Agustí Franch, 25 d'agost de 2012 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La crisi ens escanya, això és innegable. Però, per sort, fora del nostre país sembla que les coses no van tant malament i la gent disposa d’una economia un pèl menys miserable que la nostra. De fet, segons diuen, les úniques empreses que actualment estan obtenint uns beneficis com Déu mana són aquelles que exporten producte i vénen a l’estranger. Així doncs, quina és una de les opcions que tenim perquè Catalunya passi de la misèria més absoluta a, senzillament, una misèria? Amb la nostra arma de cada estiu: El turisme!
 
Ja fa anys que vam començar a gaudir dels cossos esculturals d’aquelles sueques espatarrants que venien a fer “top-less” a les nostres platges. També vam aprendre a col·locar un embut a la boca dels joves forasters per tal d’injectar-los alcohol en grans dosis a llocs com Lloret o Salou, poblacions culturalment molt riques, per altra banda! Però la competència amb països de l’Est i del Sud-oest, com Espanya, fa que ens haguem de trencar una mica més les banyes. Per això cerquem què podem oferir en les entranyes del nostre estimat país perquè les persones que viuen més enllà de les fronteres tinguin ganes de venir a buidar-hi les butxaques. I així, de passada, poder alimentar als espanyols.

Tot buscant buscant, he trobat la resposta! És fàcil i ràpida! Què tenim de fantàstic a la nostra costa? Platja! Doncs mostrem les millors als webs dels municipis més turístics de Catalunya! Així, podem trobar fotografies com aquesta, al web de Sant Pol de Mar .

Platja de la Murtra

És la platja de la Murtra. I, com podem veure, és fantàstica! Té... té... això, coses que no tenen les altres platges del món, com... com... és evident... daixonses, sorra! Això, té sorra! I aigua! Ostres, quanta aigua que té, eh! Quina platja... Tots els anglesos es moriran per banyar-s’hi quan la vegin. segur!
 
Però, un moment, perquè a Cambrils, a la platja hi ha nens! Mireu aquesta imatge del web de Cambrils! Això és vendre el país i la resta són tonteries! Un nen o una nena a la sorra de la platja. D’aquesta platja que més enrere té arbres! No, palmeres ni selva tropical de merda no! Té arbres! És que... em venen ganes de ser holandès per poder anar a Cambrils a fer el guiri!



Però això no és res. Perquè qui visiti el web de Platja d’Aro, i vegi la galeria de fotos,  volarà a comprar un bitllet de Ryan Air, per viatjar immediatament i sense benzina a l’avió, cap a aquesta localitat tant increïble! Hi ha un castell, i nines! Ni les galeries a l’aire lliure, ni la cala del Pi, ni hòsties. El que volen els estrangers, és veure nines velles!

Està clar que hi entenem, de màrqueting. I no hi entenem només a l’hora de vendre sol i sorra, sinó que la muntanya és l’altra punt fort del nostre país. I l’oferim amb tot el nostre enginy i originalitat en llocs com el web de Castellar de n’Hug. I si, per exemple, cliquem l’enllaç de rutes i excursions que es poden fer des d’aquesta bonica localitat, ens proposa la Cova de la Tuta. I si volem saber com anar-hi, cliquem a sobre i... i... I res, no surt res, està buit! El problema és que passa el mateix amb l’enllaç de l’excursió a Puiné. Oh! I amb el de Castellar de n’Hug a Montgrony!  Però amb l’excursió de la volta al parc, hi ha un PDF! Fantàstic! Ho explica tot fantàsticament, i tant! No hi ha ni un cony de foto perquè els estrangers vegin com n’és de bonic el paisatge i es morin de ganes de venir, però és igual, tu! La sorpresa serà millor!

Tot i l’esforç dels municipis catalans, però. lamento dir que ningú podrà competir amb el Port de la Selva, que s’endurà tots i cadascun dels visitants del nostre país enguany quan vegin el que es pot visitar a vila.. Qui pot resistir-se a visitar l’església de Sant Fruitós de la Vall? Amb aquesta farola sobre una paret a punt de caure. Jo me n’hi vaig ara mateix! Gaudiu del paisatge i "Welcome to Catalonia!"


 


 

 

Arxivat a:
Opinió, catalunya, turisme



Participació