FA 25 ANYS

El càncer encara era tabú

En el reportatge central de la revista del mes de novembre de 1995, "Viure amb el càncer", elaborat per Joan Piqué i la Míriam Tirado, s’acostava a les famílies que el patien i descobria com es convivia amb una malaltia que sovint feia sentir propera l’amenaça de la mort.

per Jaume Puig, 1 de novembre de 2020 a les 08:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Portada del núm. 94.


La revista parlava amb pacients i amb personal d’infermeria, metges i psicoterapeutes del llavors anomenat Hospital General, amb Maria Antònia Basora de Balaguer, presidenta de l’Associació contra el Càncer, i també amb famílies que havien sofert la mort d’un familiar proper a causa de la malaltia. El treball va obtenir el premi Tasis Torrent 1996 al millor reportatge publicat a la premsa comarcal.


Les dates de les festes locals provocaven polèmica

Malgrat les crítiques de la UBIC i la Cambra de Comerç, el dia 7 d’octubre, l’Ajuntament es refermava en el canvi de data de la Festa Major per al 1996, als dies 1 i 2 de setembre, a proposta del regidor Ramon Fontdevila. Paral·lelament, empresaris i sindicats demanaven que la Festa de la Llum es traslladés al dilluns previ, amb el desacord de la UBIC. El dia 10, es rodava al Born un espot publicitari per al grup Argentaria. Del 23 al 25 d’octubre, Manel Camp celebrava els 25 anys de creació musical amb un cicle de concerts de jazz a la Plana de l’Om. I el dia 28, sortien cap a Bòsnia les 24 tones d’aliments recollides pel col·lectiu Sloboda.



Participació