PROPOSTES

Les propostes culturals de juliol-agost 2020

Les propostes culturals de música, teatre i art per gaudir d'aquest estiu diferent.

per El Pou, 10 de juliol de 2020 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA
L’escena musical ressuscita 
Marc Vilanova
 
Aquests dos mesos de juliol i agost la programació musical torna amb molta força als escenaris de Manresa, i des d’aquest espai cridem a tornar a gaudir de la música en directe, això sí, prenent en tot moment les mesures de prevenció que ens recomanin els organitzadors dels espectacles. En primer lloc destacar el Vibra Festival, que tindrà lloc al pati del Palau Firal de Manresa, un espai ple de possibilitats per allotjar-hi música en directe. Els concerts comencen el 10 de juliol i fins al 10 d’agost l’escenari del festival comptarà amb les visites del "triunfito" Miki Núñez, els arxiconeguts Manel, l’orquestra Di-Versiones, Doctor Prats, Els Pets, Roba Estesa i Sopa de Cabra. A la web www.vibrafestival.cat podrem trobar tota la informació sobre les bandes. Canviant d’espai, el teatre Kursaal torna a engegar la maquinària i recupera alguns espectacles ajornats per motiu de la crisis de la covid-19. Des d’aquest espai volem destacar els concerts de tres talents molt nostrats com els de Jo Jet i Maria Ribot (dijous, 2 de juliol, 20 h),  una doble vetllada amb Anaïs Vila (15 i 16 de juliol, 20 h) i Berta Sala (dijous, 23 de juliol, 20 h).

 
 
TEATRE
"El silenci dels telers" al Kursaal
Joan Morros
 
Després de prop de quatre mesos amb el teatre Kursaal tancat, el diumenge 26 de juliol s'hi estrenarà l'obra "El silenci dels telers", inspirada en el llibre d'Assumpta Montellà que dona veu a les dones que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Les protagonistes del muntatge, la Pilar i la Carme, van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que des de finals del segle XIX van ocupar les ribes dels nostres rius fins als anys 80 del segle passat. La productora i impulsora del projecte és l'actriu berguedana Maria Casellas i l'acompanya en el repartiment Andrea Portella. Aquest muntatge, dirigit per Ferran Utzet, s'havia de presentar al teatre Conservatori el diumenge 22 de març. Ara es podrà veure a la sala gran del Kursaal, amb totes les garanties de seguretat. 
 
ART
La solitud i les llavors
Maria Camp
 
Fruit d’una residència creativa al Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACIS), l’artista Matilde Obradors ens presenta una exposició on recorda a l’espectador que en aquesta vida som una petita llavor més, sense sentir-nos superiors, i que no podem menystenir ni abusar de la natura –al contrari, que ens caldria estar disposats a fer qualsevol cosa per protegir-la. Busca la reconciliació entre els àmbits públic i privat en relació a la naturalesa i la salut. Les obres que formen l'exposició volen contribuir a un apropament pausat cap a la natura i inspiren una actitud contemplativa per poder reflexionar sobre com es pot recuperar i mantenir el patrimoni natural. Amb pràctiques artístiques sostenibles, ens ofereix obres plàstiques i vídeos, fruit de caminades d’observació de l’entorn, recol·lecció de llavors i plantes, la convivència amb la solitud, i també entrevistes amb  persones i projectes que preserven la natura. Es podrà visitar al Casino fins al 26 de juliol i forma part del cicle Gènere i Territori, impulsat per CACIS.




Participació