Les propostes culturals de maig 2020

per El Pou, 20 de maig de 2020 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Art i cinema per consumir des de casa.
ART
L’art a les xarxes
Maria Camp
 
Aquests dies de confinament les propostes d’art les trobem a les xarxes... de la mà de museus, galeries, artistes... tant catalans com de la resta del món. La llista seria llarguíssima, així que no la farem, però ens agradaria presentar-vos una de les propostes que hi podem trobar i que és un joc: la pàgina d’Instagram "Tussen kunst en quarantaine" (entre art i quarantena) que ens convida a jugar amb l’art des de casa. Es tracta d’una proposta sorgida als Països Baixos i que està rebent aportacions de tot el món. Feu-hi un cop d’ull per veure com n’és d’enginyosa la gent i animeu-vos a fer la vostra aportació reproduint una obra d’art amb els elements que tingueu a casa i penjant-la amb l’etiqueta "#tussenkunstenquarantaine". Passareu una bona estona, tant mirant les reproduccions que es fan com preparant la vostra. I us recomanem també una proposta de casa: seguir el cicle "Parlem d’art en temps de confinament", del Centre Cultural del Casino i el Cercle Artístic de Manresa, que aquests dies ofereixen petits vídeos on artistes de la nostra comarca i entorn ens parlen de l’experiència artística durant aquests dies de confinament. Salut i art per a tots!
 
CINEMA

Un clímax confinat
Jordi Casas
 
Amb l’aturada de l’exhibició cinematogràfica provocada per la crisi del coronavirus, és moment de buscar alternatives per gaudir de bon cinema a casa. Això és el que ha fet el D’A Film Festival Barcelona, que també hauria tingut presència a Manresa si s’hagués pogut fer en condicions normals. Aquest festival de cinema d’autor enguany tindrà una edició "online" a través de la plataforma Filmin, on s’oferiran 65 pel·lícules entre el 30 d’abril i el 10 de maig per als ja subscriptors, amb l’opció de comprar abonaments o visionats de títols concrets per als no subscriptors. Una altra excel·lent opció, i a més gratuïta, és el catàleg ebiblio.cat. Accedint-hi amb qualsevol carnet de biblioteca, tindrem accés a més de 2.000 pel·lícules de totes les èpoques i nacionalitats. El catàleg inclou títols prou recents com "Clímax", guanyadora del Festival de Sitges 2018. Ara que estem en dies de confinament, aquest film també té lloc gairebé íntegrament en un sol espai, un local on una companyia de ball celebra el final dels assajos. La festa agafarà un caire dramàtic quan una droga introduïda en secret a les begudes comenci a alterar el comportament dels ballarins. El film comença amb una llarga i espectacular seqüència de ball rodada de manera extraordinària per Gaspar Noé, director argentí instal·lat a França, que no deixa mai indiferent.
 
 
TEATRE
De moment, res per recomanar
Joan Morros  
 
Des de la declaració de l'estat d'alarma a mitjans de març les representacions teatrals en viu van quedar tallades en sec. Els teatres van ser dels primers a tancar i tot fa pensar que seran dels últims a obrir. Aquests dies que es parla de les diferents Fases del desconfinament s'obre una petita escletxa que permetria que els teatres puguin obrir amb un aforament limitat al 30% i evidentment garantint totes les mesures sanitàries, tant pel que fa als espectadors com per als artistes, els tècnics, el personal de sala... En el cas de la sala gran del teatre Kursaal, que té un aforament de 803 butaques, això suposaria poder encabir-hi 240 espectadors, repartits entre la platea i l'amfiteatre. O 150 espectadors asseguts a la platea amb 2 butaques de separació entre espectador i espectador. Certament, costa d'imaginar-ho i la situació té un punt de surrealista. Però, de moment, no es pot fer altra cosa que esperar...
Arxivat a:
Cultura, teatre, cinema, art, PROPOSTES



Participació