Noves cares per a les eleccions municipals

per Jaume Puig, 10 de maig de 2020 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de maig de 1995, elaborat per Jordi Grané i Jordi Sardans, analitzava les cinquenes eleccions municipals democràtiques. S’hi presentaven cinc candidats: Pere Oms (CiU), Jordi Valls (PSC-PSOE), Antoni Arderiu (PP), Ramon Fontdevila (ERC) i Josep Ramon Mora (IC-AUP-Els Verds).
Portada del núm. 89.

L’únic candidat que repetia era Josep Ramon Mora, que ara es presentava per una coalició. El convergent Pere Oms tenia la intenció de substituir Juli Sanclimens i l’advocat Jordi Valls confiava tenir més sort que l’anterior candidat socialista, Jordi Marsal. El Partit Popular havia desestimat l’opció Balet i havia triat l’advocat Antoni Arderiu. ERC havia escollit l’independent Ramon Fontdevila, excoordinador de la revista El Pou de la gallina i llavors cap d’estudis d’un institut de Sabadell, per rellevar Ignasi Perramon.
 
Començava la precampanya electoral
 
El dia 3 d’abril es feia el primer debat amb tots els alcaldables per parlar de la situació del comerç. Dos dies abans, unes 500 persones es manifestaven pel centre de la ciutat per demanar l’indult per als presos independentistes manresans, David Martínez, Esteve Comellas i Jordi Bardina, i l’endemà un autocar amb familiars i amics sortia cap a Madrid per assistir al judici. El dia 8, Joan Creus, jugador del TDK Manresa, s’enduia el guardó al millor esportista, en la 25a Nit. El dia 15, una delegació encapçalada per l’alcalde Sanclimens, el regidor Jordi Valls i el president dels Amics de la Unesco, Albert Martí, iniciaven una visita al Senegal per inaugurar un casal a Bambylor.



Participació