Les propostes culturals d'abril 2020

per El Pou, 17 d'abril de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. La cultura, confinada.
CINEMA
Confinades...
Laura Vidal
 
Podria aprofitar l’ocasió per parlar de pel·lícules com "Esclat", aquella en què Dustin Hoffman lluita contra un misteriós virus transmès per un petit mono, o bé "Contagi", on és Matt Damon l’únic immune a una pandèmia brutal i mortal vinguda de la Xina. Però, com se sol dir, la realitat supera la ficció, i ara som nosaltres els que ens trobem tancats a casa. Sortim al balcó cada vespre per confortar-nos i recolzar-nos per uns instants, i ens acostumem a mirar finestres i terrats amb uns altres ulls. "La Ventana Indiscreta" és el títol proposat, una obra mestra clàssica en la qual el misteri amb tocs d’humor serveix al geni del suspens Alfred Hitchcock per fer-nos mirar a través dels ulls d’en Jeff (James Stewart), un fotògraf que confinat a casa decideix observar els veïns per entretenir-se fins que un dia creu que ha estat testimoni d’un assassinat. Amb l’ajuda de la infermera i la promesa, una meravellosa Grace Kelly, anirem coneixent els secrets del seu pati de veïns, un microcosmos peculiar que enganxa des del primer minut. Un exercici de cinema en estat pur per fer-nos més suportables aquests dies estranys que ens ha tocat viure, dignes de pel·lícula.

 

TEATRE
Teatre virtual des del sofà
Joan Morros    
 
Recomanar teatre en viu aquests dies de confinament és una mica arriscat. Hi ha moltes possibilitats que durant tot el mes d'abril les obres de teatre previstes tant al Kursaal com al Conservatori es vagin cancel·lant. Davant d'aquest panorama no se m'acut altra cosa que recomanar-vos la visita als webs dels grans equipaments que pengen les seves produccions per ser visitades de forma digital. Concretament la visita al teatre Lliure i al teatre Nacional de Catalunya ens permeten recuperar, en aquest cas des del sofà de casa,  muntatges de les últimes temporades.



Participació