Ciutadans (presumptament) intel·ligents

per El Pou, 16 de març de 2020 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  EDITORIAL DEL CUL Il·lustració: Javi Oviedo.

 
Sempre és positiu ser pioner en alguna cosa, i tant! De tota manera, qui obre joc sempre és susceptible d’ensopegar amb alguns imponderables que, els que juguen després, tenen l’avantatge de poder manegar. Manresa obrirà foc amb el tema de la recollida de la brossa amb una combinació de contenidors intel·ligents i un servei porta a porta. Serà pionera, però no parteix de zero. Es basarà en altres experiències fetes al país i a l’estranger. Implantacions que caldrà tenir molt en compte a l’hora d’implementar el servei a la nostra ciutat, ja que molts exemples nòrdics parteixen d’un grau de civisme que al sud del continent no acaba de ser anàleg.
 
Un exemple ben proper: Santpedor. Els seus habitants s’han fet famosos per portar sempre residus orgànics al maleter del cotxe a causa d’un fet no pas insòlit. Simplement, l’optimització del porta a porta no s’ajusta als hàbits –una mica deixats– dels santpedorencs. La mostra no seria rellevant si no fos que en diverses zones de Manresa esdevé "orgànic" –i pudent– tot el que envolta els contenidors. Respecte dels futurs contenidors tancats a pany i forrellat, també costa de visualitzar una majoria ciutadana sumant al civisme –que se li suposa– en qüestió del reciclatge, un ús endreçat, pacient i curós d’una targeta codificada i, per descomptat, un respecte total i absolut al manteniment de cadascun d’ells quan no s’obri quan calgui per llençar la bossa del racó. 
 



Participació