BUGADA AL POU. Març 2020

per El Pou, 16 de març de 2020 a les 11:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
L’estaca

No, no parlem de música, sinó d’aparcament. De l’anhelat aparcament que demanen els botiguers al Barri Antic i que, segons sembla, troba solució al solars del carrer de la Dama on alguns hi tenen... plaça fixa. A la banda esquerra, mirant l’edifici de Anònima, hi ha una zona, però, on no es pot aparcar. Queda tancada amb unes estaques, una solució, diguem.ne, econòmica. Ara bé, la sorpresa del lector que em va enviar la foto va ser trobar-s’hi un cotxe a dins, entre les estaques. La solució a l’enigma la va trobar ell mateix: una de les estaques és mòbil; es treu i es posa! La gent se les pensa totes.


 
Garatge Blau

Continuo amb temes relacionats amb l’automoció. Fa uns anys l’estructura del Garatge Blau de la carretera de Vic, cantonada amb el carrer de la Indústria, va ser aixecada de nou i a la paret (no pas al rètol del sostre, però si al mur) hi van pintar discretament el nom "Garatge Blau", la denominació amb què s’ha conegut sempre la benzinera en qüestió. Fa ben poc, com m’indica un subscriptor veí de la zona, l’estació de servei ha canviat de subministrador i, amb la remodelació de l’espai, el nom tradicional ha desaparegut. D’aquí a un temps, saber que aquella gasolinera és coneguda com el Garatge Blau serà una prova de manresanisme tan definitiva com saber on és l’Avecrem.

 
Pancarta medieval

Passejant pels voltants de la redacció de la revista, la proliferació de pintades ens té ben distrets. En el número passat ens referíem a una que exhibia uns genitals femenins i aquest mes, en plena Fira de l’Aixada, a la plaça Major, Acció Lila ens advertia que a Manresa a l’Edat Mitjana no es podia ni transitar ni avortar, però al segle XXI tampoc. Almenys, en aquest cas no es tracta d’una pintada sinó d’un llençol perfectament reutilitzable.
 
 
Pantalla d’informació multilingüe

La pantalla que acaba d’estrenar l’oficina d’informació turística de la plaça Major i que funciona les vint-i-quatre hores a l’exterior de la dependència, perquè els visitants puguin remenar-hi i buscar informació de la ciutat, es pot consultar en diversos idiomes. Un lectora em fa observar, però, que, quan hi va passar, en la versió castellana, a l’apartat "Vida nocturna", on apareixen diversos locals, quan va consultar els serveis del Voilà!, el cafè-teatre del carrer del Cos, el nom del vial s’indicava amb traducció literal, o sigui, "calle Cuerpo". Ho he consultat ara i ja s’ha esmenat l’error. De tota manera, malauradament, hi podeu trobar més errades de barreja català/castellà. El servei de traducció de les pàgines a diferents idiomes no sé si era dels baratets, el que queda clar és que o no fa prou bé la feina o s’hauran de repassar tots els textos... i en tots els idiomes, no fos cas que hi aparegui un "Body street".
 
 
Cotarelo i Sardans

El 29 de febrer, 22 busos del Bages es van desplaçar al míting de Comín, Ponsatí i Puigdemont a Perpinyà, tot i que tres no hi van poder arribar a la Parc de les Exposicions a causa dels controls policials i les retencions de trànsit. Qui sí que hi va arribar va ser el nostre coordinador, Jordi Sardans, que hi va coincidir amb el politòleg madrileny Ramón Cotarelo, establert a Girona i totalment integrat al país, com reflecteix la fotografia.

 
Vilamala triomfa a Manacor

Un altre amic del Pou que continua un periple pels Països Catalans és Joan Vilamala. El 14 de febrer, va presentar a Manacor l’auca sobre el cantautor mallorquí Guillem d’Efak il·lustrada amb dibuixos de Toni Golmés. L’acte va ser multitudinari, els mitjans locals se’n van fer un ampli ressò i els autors van tenir feina a signar reproduccions de l’auca. 


 
Redacció-bordell... de cine

Per acabar, em plau fer-vos saber que la fotografia de Francesc Rubí que il·lustra la portada d’aquest mes de la revista correspon a la botiga Dagda, de productes esotèrics i alternatius, situada als baixos de la casa Vallès, que al primer pis allotja la redacció del Pou. L’establiment va ser convenientment redecorat com a bordell El Edén, durant la filmació de la segona temporada de la sèrie "Hache" al carrer Sobrerroca, la darrera setmana de febrer. El cinema és el cinema i espero que, passat el rodatge, la botiga continuï per molts anys amb el seu negoci habitual. 
 



Participació