Creixia la fal·lera pels animals de companyia

per Jaume Puig, 2 d'abril de 2020 a les 10:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes d’abril de 1995, elaborat per Francesc Rubí i Míriam Tirado, amb el títol d’"Animals de companyia", analitzava l’auge per tenir, a més de gats o gossos, camaleons o fins i tot taràntules. Aquest fenomen comportava l’aparició d’un món ampli i especialitzat, que de vegades derivava cap al luxe i l’ostentació.

Imatge: Portada del núm. 88

A Manresa hi havia cinc clíniques veterinàries. El Ramon i el Jordi, de Gat i Gos, comentaven que els animals eren ja com un membre més de la família. La Fina i la Carme, de Fauna Gibert, explicaven l’interès creixent per rèptils com iguanes o llangardaixos. També proliferaven les perruqueries canines. Paral·lelament, la presidenta de la Societat Protectora d’Animals i Plantes, Heidi Straub, lamentava a la revista que s’abandonessin molts animals. Des de primers d’any, la normativa obligava a identificar cada animal amb un microxip.
 
El parc de l’Agulla estrenava brollador
 
El dia 4 de març, un dia abans de la Transéquia, l’alcalde Sanclimens inaugurava el brollador del parc de l’Agulla, en la celebració dels 650 anys del "miracle" de la Llum. El dia 9, el conseller Trias inaugurava el Centre d’Emergències Mèdiques del Centre Hospitalari. El dia 17, el consell de ministres indultava l’exmembre de Terra Lliure Marcel·lí Canet, després de set anys de presó. I el dia 23, el president del Consell Comarcal, Francesc Iglesias, estrenava el nou sistema de videocomunicació amb una connexió amb el president Pujol.



Participació