Urpina Dues Mans 2016

per Pilar García, sommelier de Las Vegas, 28 de febrer de 2020 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. La preocupació d’un matrimoni de Sant Salvador de Guardiola pel futur dels seus fills discapacitats va fer que acordessin donar la seva finca a Ampans, a canvi de l’atenció als seus fills quan ells faltessin. Així s’ha recuperat la vinya centenària d’Urpina i se n’ha plantat de nova.

Varietats com Mandó i Sumoll, autòctones, que ja es conreaven abans de la fil·loxera, tornen a ocupar un lloc entre la nostra identitat vinícola. Varietats forànies, com Cabernet Sauvignon i Merlot, molt ben integrades al nostre territori, han ajudat a fer renéixer la comarca. Totes aquestes varietats s’integren en Dues Mans 2016, majoritàriament la Mandó. Els vins de la varietat Mandó són amables en boca, Cabernet Sauvignon i Merlot hi aporten complexitat i força, i el nervi final li posa la Sumoll amb la seva acidesa. Aromàticament la Mandó es manifesta com la flor seca i és més especiada: garrofa, llorer, pebre rosa... Evoca olors de tardor. La percepció és d’aromes madurs i llaminers i boca amable. Un vi que expressa el paisatge del Bages.
 
Preu de venda: 13,50/15 euros



Participació